Shock!

április 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Becsengetnek a Rocksuliban is

Gibson_Les_Paul_05Idén ősszel újabb tanévvel indul útjának indul az ország talán legpatinásabb hangszeres képzést nyújtó intézménye, ahol az ország legjobb zenészei a tanárok, és amelynek padjaiból több ismert zenész is kikerült már. A Rocksuli őse 1989-ben startolt Debrecenben, az elmúlt években tartott már órát a tankcsapdás Lukács Laci, Cipő, Hobo, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, a KFT frontembere, Laár András vagy éppen a 30Y-os Beck Zoli.

A méltán népszerű, huszonkét éves intézmény 2012 januárjában Budapesten is megnyitotta kapuit, s vár minden hangszeren tanulni vágyót az alábbi szakokra: gitár, dob, basszusgitár, billentyű, ütőhangszer, ének és fúvós. A beiratkozás folyamatos, bármikor lehet csatlakozni a Rocksuli csapatához! A Rocksuli Budapest a Dürer Stúdió épületében kapott helyet, az újonnan kialakított magas igényeknek megfelelő épület minden zenekedvelő álma lehet.

„A Rocksuli egy olyan kezdeményezés, amely nem csak hiánypótló, hanem úttörő dolog is egyben. Egy esély, minden lánynak, illetve srácnak, aki meg szeretne ismerkedni a könnyűzenével. Itt valóban jó tanároktól tanulhatnak a növendékek. Persze az is igaz, hogy nem mindenkiből lehet sztár, de nem is ez a cél - már akkor is megérte az egész, ha valaki önmagának és másoknak is élményt tud nyújtani a zenéléssel" – mondja Lukács László a Rocksuliról.

Az oktatás féléves rendszerű, így hasonló a hagyományos iskolákhoz. Teljes mértékben megegyezik a mára már huszonkét éves debreceni Rocksuli tematikájával. A foglalkozások két-hárpm fős kis csoportokban zajlanak 60 perces órák keretében, illetve egyéni óra esetén 45 percben, heti egy alkalommal. A Rocksuli nagyon fontosnak tartja, hogy az órán megszerzett ismereteket a diákok - akik elsajátították a szükséges alapokat - zenekari gyakorlat formájában ki is próbálhassák, így erre is lehetőséget nyújt a félévek során.

Lényeges szempont, hogy a jelentkezésnek nincs feltétele, vagyis nincs korhatár, bárki beiratkozhat, kezdő, haladó fiatalok is tanulhatnak zenélni. „Volt olyan ifjú hallgatónk, akit apukája is elkísért gitár órára, majd annyira kedvet kapott, hogy szintén beiratkozott a kurzusra és együtt folytatta fiával" – meséli Soci, a Kowalsky meg a Vega dobosa.

A jelenlegi tanári gárda névsora meglehetősen impresszív, az ország legjobb zenészei foglalkoznak a diákokkal:
dob: Kovács Norbert (Mrs Columbo, Copporn), Czébely Csaba (Impression, K3), Markó Ádám (Special Providence, Ganxsta Zolee és a Kartel, Hrutka Robi), Rékasi Attila (Subscribe)
gitár: Kállai Jani (K3), Kékkői Zalán (Ákos, KÁOSZ Központ), Nagy Gábor (Wasabi KHT, ex-Zanzibar), Csányi Szabi (Black-Out, Kényes Foltok),
billentyű: Pulius Tamás (Mocsok 1 Kölykök)
basszusgitár: Fekete Tibor Samu (Ákos), Fehérvári Attila (Black-Out, Special Providence)
ének: Gájer Bálint (Group 'N' Swing), Pulius Tamás (Mocsok 1 Kölykök)

További információk itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hirdetés

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.