Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szétrobbant a Rhapsody Of Fire, Turilli Rhapsodyként folytatja

Aki a Fezenen látta a Rhapsody Of Fire-t augusztus elején, az örüljön neki, mert a csapat jelenlegi magja jó ideig nem lesz látható ebben a formában: mintegy másfél évtizednyi munkát követően a két főember, Luca Turilli gitáros és Alex Staropoli billentyűs (a képen) úgy döntött, hogy elválik egymástól. Még érdekesebb, hogy Turilli Rhapsodyként, Staropoli és Fabio Lione énekes Rhapsody Of Fire-ként folytatják tovább...

„Tíz lemezt adtunk ki, és a saga idei befejezésével zeneileg és szövegileg is egyaránt fontos célunkhoz értünk", áll Luca és Alex közös közleményében. „Most azonban elérkezett az idő, amikor új művészi kihívásokat kell találunk, tekintettel mindkét oldal vízióira, perspektíváira és régi barátságunkra."

Habár mindig is Turilli számított a Rhapsody Of Fire főnökének és szóvivőjének, jogi okokból a jelenlegi nevet Alex Staropoli viszi tovább, és a banda többi tagja is vele tart, vagyis Fabio Lione énekes, Alex Holzwarth dobos és a nemrég csatlakozott másodgitáros, Tom Hess egyaránt felsorakoztak az olasz heavy metal banda ügye mellett. Turilli simán csak a régi név alatt, azaz Rhapsodyként folytatja Patrice Guers basszusgitárossal, valamint azzal a Dominique Leurquinnel, aki korábban rendszeresen felbukkant a banda koncertjein turnégitárosként. Holzwarth ebben a projektben is közreműködik majd.

„A legjobbakat kívánjuk Lucának és az új zenekarának", áll Staropoli önálló nyilatkozatában. „Fabio és én motiváltabbnak és erősebbnek érezzük magunkat, mint valaha, és a Rhapsody Of Fire máris nagyszabású világ körüli turnét tervez. Hamarosan közüljük, ki lesz az új basszusgitárosunk és a másodgitárosunk."

A Rhapsody Of Fire legutóbbi lemeze, a From Chaos To Eternity júliusban került a boltokba, és pontot tett azon szövevényes fantasy történet végére, amelybe az olasz metalosok még az 1997-es Legendary Tales debütön kezdtek bele.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.