Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meshuggah: ami a MiG-25-ös csövén kifér...

Kevésbé klinikai, élettelibb és lélegzőbb lesz az új Meshuggah album, mint a svédek utolsó néhány nekifutása – mondják a svéd extrém metalosok az aktuális interjúkban. A lemeznek egyelőre nincs megjelenési dátuma, de valószínűleg csak 2012-ben jön majd ki.

„Régóta dolgozunk egy új lemezen", mondta Fredrik Thordendal gitáros a Guitar Worldnek. „Nagyon izgatott vagyok emiatt... Mindig próbálunk változtatni a dalszerzési módszereinken, hogy izgalmas maradjon a dolog, de a legutóbbi albumukon elég messzire távolodtunk a zenekari munkától. Most megint mindenki együtt dolgozik. Minden stúdióban töltött napon játsszuk a dalokat, utána feldemózzuk őket, otthon mindenki kianalizálja a felvételt, aztán másnap megpróbáljuk közösen még jobbá tenni. Éppen emiatt gondolom úgy, hogy az eddigi legjobb albumunk készül." Thordendal egyébként ismét speciális cuccokkal kísérletezik a stúdióban: új erősítőinek csövei egy eredeti MiG-25-ösből valóak, így az erőteljességgel biztosan nem lesz gond.

Egy másik interjúban Tomas Haake dobos úgy fogalmazott: a következő Meshuggah lemez kevésbé lesz klinikai, mint az előzőek. „Ezúttal nem akarunk olyan mélyen beleásódni abba, hogy minden egyes apró ütem szuperfeszes legyen, sokkal inkább a dalok lüktetésére koncentrálunk, és megengedjük, hogy néhány kisebb hiba is átcsússzon a rostán. Így kissé élettelibbek lesznek a számok."

A Meshuggah-hoz kapcsolódó bulvárvonalas hír, hogy Haake januárban vette feleségül jegyesét, Ida „Evileye" Stenbackát, aki szintén zenész, a csajokból álló Crucified Barbara tagja. A csapat utolsó lemeze, az obZen 2008-ban jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 M 2011-07-25 18:15
".....új erősítőinek csövei egy eredeti MiG-25-ösből valóak..."
na ez metal :):)
várós lemez.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.