Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Exhorder: megint nem bírták tovább egymás látványát

Kyle Thomas énekes és Jay Ceravolo gitáros kiléptek az Exhorderből, amivel gyakorlatilag ismét a nullára csökkent annak esélye, hogy a kultikus New Orleans-i thrash/groove brigád végre előrukkoljon a harmadik lemezzel. Meglepetésről ugyanakkor szó sincs: az Exhorder az elmúlt tizenöt évben többször is megpróbálta összerántani magát, de sosem sikerült nekik.

„Nagy sajnálattal és csalódottsággal jelentem be Jay Ceravolo nevében is, hogy elhagyjuk az Exhordert”, áll Kyle sajtóközleményében. „Annyi sötétség veszi körül mostanában a zenekart mindenféle üzleti és személyes ellentétek miatt, hogy egyszerűen nem tudjuk tovább folytatni. Mély elnézését kérjük mindazoknak, akiket ez a döntés kellemetlenül érint vagy csalódottsággal tölt el. Most érték el a dolgok azt a szintet, hogy a negatív dolgok már sokkal többet nyomtak a latban, mint a pozitívumok – mindezt Frankie Sparcello márciusi halála és az a zűrzavar okozta, amelynek közepén a banda az újjáalakulás óta találta magát. Mindketten úgy éreztük, hogy ezt kell tennünk, és azt kívánjuk, bár jobban alakultak volna a dolgok, hiszen az Exhorder sosem érhette el mindazt, amit el kellett volna érnie. Az összes érintett tesómnak jó szerencsét kívánok, akármit is hoz számukra a jövő – akár folytatja az Exhorder nélkülünk, akár nem.”

Az extrém, radikális szövegeiről és durva, mocskos thrash/groove zenéjéről elhíresült Exhorder annak idején két nagylemezt jelentetett meg. Ezek közül az 1990-es Slaughter In The Vatican igazi underground kult-klasszikusnak számít, de a két évvel későbbi folytatásra, a meglassultabb, több irányba tapogatózó The Law-ra is sokan esküsznek. A korai Exhorder demók és klubfellépések bevallottan óriási hatást gyakoroltak a '80-as években egy bizonyos Phil Anselmóra és rajta keresztül a Panterára is. A banda tagjai régóta ígérgetnek egy új albumot, ha éppen olyanjuk van, de többnyire még abban sem tudtak megegyezni az elmúlt másfél-két évtized folyamán, hogy akkor most létezzenek-e stabilan vagy sem. Kyle Thomas 2007-ben, a Shock!-nak adott interjújában például még azt is kizárta, hogy valaha is ismét összejön majd a banda, a következő évben azonban mégis összeálltak. Az aktuális felállásban Kyle mellett a Vinnie LaBella – Jay Ceravolo gitárpáros képviselte a régi tagságot, és a tavaly ősszel csatlakozott Seth Davis volt a dobos. A zenekar Jorge Caicedo basszusgitárost állította a márciusban elhunyt Frankie Sparcello helyére. Az Exhorder még júliusban is új lemezt ígérgetett – ennek most alighanem búcsút mondhatunk…

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.