Shock!

október 06.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

C.A.F.B.: zanzásítva

C.A.F.B.A C.A.F.B. 1990-ben alakult Bp.-en mint punk/hardcore formáció. (Szakácsi Greg: ének, gitár, Mike: basszus, Ima Olsen: dob). Ebben a felállásban a banda 1994-ig működött. Több botrányos koncertet adott a fővárosban, volt a világhírű M.D.C. vendégzenekara a jobb napokat megélt Fekete Lyukban. 1992-ben a C.A.F.B. elkészítette első demófelvételét, ami soha nem is került forgalomba. Címe: Utcastílus. 1993-ban aztán a Trottel támogatásával megjelent első albumuk, a Ne bízz senkiben! A C.A.F.B. 1994-es feloszlását követően '95 őszén megjelent még egy '92-es koncertfelvétel Koncert 1992 (archív) címmel. Az egyetlen megmaradt alapító tag Szakácsi Greg másik három zenésszel újraalapítja a bandát: Sütő Lajos (ex-Fixa Idea): basszus, Urbán Laca (ex-Rituális Rémtettek, ex-Fixa Idea): dob, Horniák Zozó (ex-Szeánsz) szinti. Most Greg beszél önmagukról.

A Zanza című albumotok teljesen elüt az előző C.A.F.B. anyagoktól. Miért?

A válasz egyszerű. Évek teltek el azóta, hogy hardcore-t játszott ez a csapat. Különben mind a négyen azt hoztuk erre a lemezre, ami őszintén belőlünk jött. Most ez a C.A.F.B. Ez nem divathajhászás. Egyikünk se volt soha hullámlovas.

A műfajotok meglehetősen behatárolhatatlan. Mondanál erről pár mondatot?

Mindenki utálja a skatulyákat! Mi is! Minket szerintem tényleg csak közelíteni tudsz egy-egy műfajhoz, de igazából sehová sem tartozik. Mindenhonnan merítettünk, mint közös kedvencünk, a Therapy? is. Különben a hatásainkat nem rejtjük véka alá, ne titkolózunk. Bejön a srácoknál még a Rammstein, a Faith No More, a Smashing Pumpkins és a jobb punk és hardcore zenék.

Miért lett Zanza a lemez címe?

Mindenki a maga egyéniségét dobta a lemezre, aztán ezt zanzásítottuk végül.

Milyen terveitek vannak a jövőben?

Mindenféleképpen csinálunk egy lemezt a közeljövőben, ami keményebb lesz a Zanzánál, de ugyanilyen dallamos is. Meg turnézunk! Ez fontos, mert imádunk koncertezni. Üdv minden olvasónak!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.