Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zúzós, brutális és old school death metal lesz majd hallható a Memoriam első albumán

A Nuclear Blasthez szerződött a Memoriam. A soraiban illusztris death metalosokat tudó zenekar jövőre jelenteti meg első nagylemezét.

0627memoriam

Karl Willets, a Bolt Thrower énekese, illetve a kultikus brit death metalosok eredeti dobosa, Andy Whale is tagja a Memoriam nevű birminghami bandának, amely máris nagyban dolgozik első nagylemezén. A felállást a Benedictionből és a Cerebral Fixből ismert Frank Healy basszer, illetve Scott Fairfax gitáros (szintén Cerebral Fix) teszi teljessé. A zenekar eredetileg azért jött össze, hogy feldolgozásokat játsszanak, de aztán kedvet kaptak a sajátokhoz is, és old school death metalt ígérnek még idén megjelenő első nagylemezüktől, amely a halál, a veszteség és a háború témakörét járja majd körül – utóbbi a Bolt Thrower-kötődések miatt aligha lephet meg bárkit is...

„Amikor elkezdtük a Memoriamot 2016 januárjában, csak azért alapítottuk meg a zenekart, hogy lemenjünk próbálni, és elnyomjunk pár régi klasszikust, amelyek olyan hatással voltak ránk annak idején, meg persze azoktól a bandáktól is játsszunk, amelyekben korábban mi játszottunk", áll a zenekar nyilatkozatában. „Talán pár kisebb buli is szerepelt a tervek között. De ez az egész megváltozott, amikor belépett hozzánk Scott Fairfax, aki gyilkos riffek és új ötletek egész tárházát hozta magával, és teljesen megváltoztatta az eredeti elképzeléseinket. Nagyon hamar elvetettük a feldolgozásbandás ötletet, és elkezdtük összerakni a saját dalainkat Scott riffjeiből és ötleteiből, és mindebből egy adagnyi zúzós, brutális, old school death metal született. Nagyon büszkék vagyunk ezekra a nótákra, és alig várjuk, hogy rászabadíthassuk őket a világra!"

A csapat első albuma 2017-ben érkezik, és olyan dalok szerepelnek majd rajta, mint a Memoriam, a War Rages On, a Surrounded (By Death) vagy a Resistance.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.