Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vérengző, szélsőséges, könyörtelen: tizennégy év után sújt le a Broken Hope

Már tizenegy új dalt írt a nemrég újjáalakult chicagói death metalos Broken Hope az új stúdiólemezre, ami valamikor 2013 folyamán jelenik majd meg a Century Media gondozásában. Jeremy Wagnerék még magukhoz képest is vérengző brutalitást ígérnek az anyagra.

„Az új anyag iszonyú vérengző, és viccesen csak úgy szoktuk jellemezni a stílusát, hogy Reign In Bowelsnek hívjuk”, mondja a csapat. „Olyan, mintha valaki a Slayer Reign In Bloodjának intenzitását és horrorját társítaná a Broken Hope Bowels Of Repugnance-ének szélsőségességével és betegségével. Őrületesen súlyos és könyörtelen a zene!” Az albumra olyan dalok kerülnek majd fel, mint a The Flesh Mechanic vagy a Give Me The Bottom Half.

A Broken Hope 1991-ben adta ki Swamping In Gore című debütáló albumát, majd még három további sorlemezt adtak ki a Metal Blade-nél. A zenekar mindig is híres volt különleges brutalitásáról és beteg szövegvilágáról, amivel még a death metal színtérről is messze magasan kilógtak. Arról is elhíresültek, hogy 1995-ös Repulsive Conception albumuk egyik dalában egy pitbull is vendégszerepelt. A banda az 1999-es Grotesque Blessings lemez után feloszlott, majd 2010-ben alakultak újjá, ám a Broken Hope újonnani beindításában Joe Ptacek énekes már nem vehetett részt: a frontember öngyilkosságot követett el az év elején, nem sokkal azután, hogy megegyezett a folytatásról a főnök Jeremy Wagner gitárossal és Shaun Glass basszerrel. A tragédia két évre ismét lelassította a folyamatokat, ám 2012 elején a Broken Hope tényleg visszatért.

A zenekar mostani felállásában Wagner és Glass mellett Damian Leski énekes, Chuck Wepfer szólógitáros és Mike Miczek dobos érdekelt. 

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.