Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vége a rocktörténelem egyik legnagyobb anyázóhadjáratának?

0616davidrobertBocsánatot akar kérni David Coverdale Robert Planttől az annak idején éveken át tartó sajtóbeli üzengetés után. Ezt maga a Whitesnake frontembere árulta el a Classic Rock magazinhoz kapcsolódó angliai rádióműsornak adott interjújában.

Plant és Coverdale rivalizálása a rockzene nagy párharcai közé tartozott: David onnantól fogva küzdött az őt Plant-kópiának titulálókkal, hogy a Deep Purple élére állt a '70-es évek első felében, a helyzet pedig csak még súlyosabbra fordult a Whitesnake 1987 albumának sikere után, elsősorban a Still Of The Night dal egyértelmű Led Zeppelin-áthallásai, illetve a videóklipben Adrian Vandenberg által a gitárnyakon használt hegedűvonó miatt. Az 1989-es Slip Of The Tongue lemez Judgement Day dala és annak Kashmir-ízei után ismét előkerültek a párhuzamok, amikor pedig Coverdale 1993-ban Jimmy Page-dzsel készített közös lemezt, Plant is egész pályás letámadásba lendült a sajtóban, többször is előcitálva a másik frontemberre a sajtó által ragasztott David Coverversion gúnynevet. Coverdale hasonló stílusban üzengetett vissza Plantnek, többször is minden idők legnagyobb tolvajának nevezve a Zeppelint. Most azonban úgy tűnik, ennek a korszaknak végérvényesen vége, legalábbis az egyik oldalról.

„Az utolsó szavaim Londonban azok voltak Jimmy Page-hez, hogy szívesen meghívnám Robertet egy italra", mondta a rádióinterjúban Coverdale. „Arra kértem, hogy ha beszélnek, tolmácsolja őszinte sajnálatomat minden negatív megnyilvánulásért, amit valaha megejtettem róla – leginkább persze védekezésből. A lehető legnagyobb megbecsüléssel tekintek Robertre úgy emberként, mint művészként, és tényleg tök jó lenne leülni vele, meghívni egy italra, kezet rázni, és azt mondani: bocsánat, lehetnénk ismét barátok? Szeretem és tisztelem Jimmyt, tudom, hogy átadja majd az üzenetet Robertnek. Persze ki tudja, lehet, hogy Robert erre elküldi majd a picsába, de bennem nincs semmiféle ellenséges érzés vele szemben, csakis magamban csalódtam, amiért felvettem a kesztyűt, és belementem egy csomó ronda dologba. Ez ugyanis nem volt helyénvaló valakivel szemben, akit ilyen nagyra értékelek."

 

Hozzászólások 

 
+1 #4 Lazyman 2013-07-18 11:00
Nem teljesen értem a cikket - "mint a sztorit nem ismerő ember" - nekem az jön le - a cikk szerint - , hogy Plant nyitotta párbajt és ő volt a seggfej, miközben Coverdale küzdött az őt, Plant-kópiának nevezők ellen.
Nos, ha csak a cikkből indulok ki, akkor Plant volt az igazi seggfej, miután Coverdale, Page-el kezdett el dolgozni, gondolom ez akasztotta ki ( mindez a rosszul megírt cikk szerint )
Magánvélemény: - minthogy, az életben alapból bonyolultabbak ezek a dolgok, + a sajtó baromságai (ez a rosszul megfogalmazott cikk is közte), Így még azt is el tudom képzelni, hogy fordítva történt az eset és Coverdale lőtt elsőnek...
De a cikk ezt nem támasztja alá......
Idézet
 
 
+4 #3 kamikaze 2013-06-17 12:59
Azt is mondta Covi a Zep-ről, hogy a színpadi munkájuk egy az egyben a náluk jóval korábban induló és akkortájt már nagyon sikeres The Who-t kopírozza. Valljuk meg, hogy ebben azért nagyrészt igaza volt. A Still Of The Night-ban szvsz nincsenek zenei áthallások, van viszont a középrész előtt egy nagy elnyújtott üvöltés, amit bizony előtte már Plant is bemutatott a The Song Remains The Same-n, de csak ennyi. Egy korábbi interjúban Covi ezt már be is vallotta, mármint hogy onnan vette az ötletet. A zenének egyebekben nem sok köze van a Zep világához, és Sykes is nagyon más stílusban - és jóval ,,modernebb felfogásban" - gitározott, mint anno Page. Az viszont kétségtelen, hogy a videóklipben használt hegedűvonó, és az akkor már kiszőkített ,,rőzsével" nyomuló David előadásmódja akaratlanul is a Zep-re hajazott. Pláne, hogy ezekkel a külsőségekkel még rá is játszottak. Nem kellett volna, mert a Whitesnake ezekben az években már alanyi jogon is szupersztár volt.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy Covi egy hasonló nyilvános ,,békejobbot" nyújthatna Sykes-nak is, mert ha annak idején Ő nincs, akkor manapság David sem itt tartana.
Idézet
 
 
+3 #2 tschaby 2013-06-17 08:42
Walter Matthau és Jack Lemmon(Grumpy old men) hosszabb hajjal... A kommenteket elviszi a Slayer és a Mustaine/Newsted hír.
Idézet
 
 
+1 #1 huczenecker 2013-06-16 22:38
Azt hittem, hogy ez a cikk oldalakon át tartó vitahadjáratot indít majd el, de eddig ez az első komment...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.