Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Van Halen: egyedül Wolfie miatt jött össze a feltámadás?

A Van Halen visszatérése abszolút sikeresnek tűnik: az A Different Kind Of Truth lemez remekül fogy, a kritika is jól fogadta, és a banda jelenleg zajló amerikai turnéja is komoly tömegek előtt fut. A mostani zenekari felállás gyenge pontjának általában a basszusgitáros Wolfgang Van Halent szokás kikiáltani, ám egy igen közeli forrás szerint a banda nem is lenne aktív Eddie fia nélkül.

Mivel Eddie Van Halen abszolút nem ad interjúkat a lemez vagy a turné kapcsán, a sajtó igyekszik mindenkit megszólaltatni a Van Halen kapcsán, akit csak lehet: nem csoda, hogy az előző énekesek után egy detroiti rádióállomás most a gitáros volt feleségét és Wolfie édesanyját, Valerie Bertinellit is megtalálta. „Wolfie egyértelműen mindennek tökéletes hátteret biztosít a játékával, senki sem vonhatja kétségbe, hogy kiváló basszusgitáros", mondta az egykori modell és színésznő az adásban. „Emellett a hangja is nagyszerű. Mike-ot (Michael Anthony ex-basszusgitáros) is szerettem természetesen, és most is így vagyok ezzel, de ez a turné kizárólag azért történhet meg, mert Eddie-nek lehetősége nyílik a fiával együtt játszani. Egyébként nem is került volna rá sor, tényleg nem..."

Valerie kiemelte: az elmúlt évtizedben számtalan személyes és egészségügyi problémával küzdött gitárzsenit jelenleg kizárólag az motiválja, hogy a fiával játszhat, más esetben nem is zenélne nyilvánosan. „Ednek örömet jelent ez az egész, és jelenleg csak ennyi számára a fontos: hogy élvezze a játékot. Akármennyire is jó Mike, ha még mindig tagja lenne a bandának, mindez nem történhetne meg. Csak annyit tudok üzenni a Mike hiánya miatt dühös rajongóknak, hogy Dave-et, Edet és Alt látni fogjátok együtt muzsikálni. Tudom, hogy elfogult vagyok, de a fiam baromi jó, Ed pedig jobban játszik ma, mint valaha – ezt mindenkinek el kell ismernie."

Ami Wolfgangot illeti, édesanyja szerint hihetetlenül élvezi a turnézást. „Élete legjobb időszaka ez. Próbálom meggyőzni, hogy ne olvassa a netes kommenteket, de néha mégis beleütközik azokba a szörnyűségekbe, amiket az emberek mondanak róla. Tökmindegy, mit csinál, esélyt sem adnak neki. Próbálom tudatosítani benne, hogy sosem fog tudni megfelelni mindenkinek, hiszen ez lehetetlenség. Főleg azokkal kapcsolatban, akik megszállott Van Halen rajongók... De jól érzi magát, és a gyűlölködők lassan elhalkulnak majd."

Valerie egyébként mindenkivel jóban van a csapatból, nemcsak a fiával. „A korral bölcsesség is jár, azt hiszem... Mindig igyekszem a jó oldalt nézni, ezek pedig mind nagyszerű emberek. A fiamról van szó, azt akarom, hogy boldog legyen. Mindez ráadásul Ed számára is egy megvalósult álom. Dave is remek munkát végez. Ritkán futunk össze, de amikor mégis, az mindig kellemes."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.