Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újból aktív a Necropsia

Ismét aktivizálta magát a Necropsia. A zenekar két estén át játszott év végén a Tankcsapda előtt hazai pályán, a debreceni Lovardában.

0102necropsia

December 27-28-án, a debreceni Lovardában tartotta szokásos évzárását a Tankcsapda, akik előtt a Necropsia lépett fel. A '90-es évek derekának kultikus hardcore/metál-formációja a koncerteken Necropsia 9230 néven futott, ami a jubileumra utal, a felállásban pedig egy fő híján a teljes klasszikus névsort ott találjuk, vagyis Oroszi „Rossi" Tibor gitáros/énekes, Pósafalvy Krisztián gitáros, Virág „Ales" Zoltán basszusgitáros és Szilágyi István dobos egyaránt felsorakozott az ügy mellett. Egyedül Bodnár „Böske" Zsolt énekes helyén áll új ember Horváth „Pityesz" István személyében.

„Elsőként szeretném megköszönni a zenekarnak, hogy felkértek erre a becses feladatra. Megtisztelő volt fiatalságom egyik kedvenc zenekarának ős-hőseivel egy színpadon, egy stúdióban, egy öltözőben együtt állni, alkotni, pulzálni, létezni, zenélni, mulatni – mondja Pityesz. – Durván egy hónap alatt kialakult köztünk egy olyan kohézió, egy olyan tisztelet egymás irányába, amely utat és irányt mutatott mindannyiunknak! Közös irányt, közös utat! Mindez abban az időszakban történt, amikor lelkileg is és gondolati síkon is kissé bizonytalanul állt a zenekar. Nem szakmailag kérdőjeleződtünk meg – hiszen mindenki a maga hangszerén tudása legjavát adta, messze a legmagasabb szinten a zenekar eddigi életében –, hanem a körülmények, a be- és kiszivárgott vélemények, esetleges fanyalgások és a fogadtatásunk megjósolhatatlansága tett terheket ránk. Ezeket azonban profin reagálta le a zenekar, hiszen a célok tervekké váltak, a terveinket pedig december hónapban mind megvalósítottuk!"

A zenekar kilenc dalt már rögzített élőben, egy live session keretében, de mindkét buli hanganyagát is felvették. Egyelőre nem tudni, mikor és milyen formában látnak majd napvilágot ezek, de a zenekar megy tovább. „Rengeteg dolog vár ránk, hiszen vannak új dalok, rengeteg anyag van a dokumentumfilmhez, illetve a sorozathoz és mindezt látványos, igényes köntösben szeretnénk bemutatni. Ami azonban még fontosabb, hogy 2023. január 1-jétől mindenhonnan eltűnik a 9230 és újra Necropsia lesz a zenekar hivatalos neve."

További információk és koncerthírek remélhetőleg hamarosan.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#4 Drakela 2023-01-09 16:04
Idézet - luciferkó:
Rég örültem ennyire zenei hírnek, majd rögtön el is ment a kedvem az egésztől, amikor megláttam, hogy ki lesz az énekes :(


Szintén. :/
Idézet
 
 
#3 luciferkó 2023-01-04 20:10
Rég örültem ennyire zenei hírnek, majd rögtön el is ment a kedvem az egésztől, amikor megláttam, hogy ki lesz az énekes :(
Idézet
 
 
#2 miso 2023-01-02 17:42
Imádat:)
Idézet
 
 
#1 nsz 2023-01-02 13:55
Helyes!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.