Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új metal nagyhatalom formálódik

Komoly eredményei lehetnek annak az együttműködésnek, amelyet a Nuclear Blast tulajdonosa, Markus Staiger írt alá a Roadrunner korábbi A&R főnökével, Monte Connerrel egy újfajta amerikai partnerség tárgyában. A frissen létrehozott label a Nuclear Blast Entertainment névre hallgat, és szorosan együttműködik majd a kiadó jelenleg is létező amerikai részlegével.

Conner több mint huszonöt éven keresztül volt a Roadrunner fő A&R-ese és egyik legbefolyásosabb vezetője. E negyedszázad alatt gyakorlatilag a cég összes metal fejőstehenét ő igazolta le a kiadóhoz, a korai, brutálisabb hangzások dominálta éra nagyjaitól (Sepultura, Deicide) kezdve a '90-es évek metaljának ászain (Biohazard, Fear Factory, Type O Negative, Machine Head) át egészen a 21. század vezető csapataiig (Slipknot, Stone Sour, Soulfly). A szakember a Rusht és a Gojirát igazolta le utoljára a Roadrunnerhez, majd elhagyta a jelenleg komoly átalakítások alatt álló céget, így teljes erejével a Nuclear Blast Entertainment ügyeire tud majd koncentrálni.

Az új kiadó hamarosan bejelenti első szerződtetettjeit, de a fő piaci manőverek tekintetében természetesen szoros összhangban dolgozik majd a Nuclear Blast régóta létező amerikai részlegével. A Blast a jelek szerint azt is ki szeretné használni, hogy a Roadrunner nemrég felszámolta brit részlegét, és máris leszerződtették a korábbi angliai Roadrunner igazgatót, Mark Palmert is, aki hamarosan megnyitja a Nuclear Blast első angol irodáját. Connerhez hasonlóan Palmer szintén a kezdetek óta a Roadrunner hajójában evezett, vagyis igen komoly szakmai tapasztalatokkal és kapcsolati hálóval rendelkezik.

Az 1987-ben alapított Nuclear Blast Európa legbefolyásosabb metal kiadója, amely világszerte több mint százötven embert foglalkoztat. A cég istállójában olyan nevek dolgoznak, mint a Nightwish vagy az Anthrax (igaz, e két csapat ügyeit csak Európában viszik), a Meshuggah, a Dimmu Borgir, az Accept, a Children Of Bodom, az Exodus vagy a Testament. Utóbbiak új lemeze, a Dark Roots Of Earth augusztus elején a cég történetének eddigi legjobb amerikai listás eredményét és első heti eladását produkálta.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.