Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új Megadeth: Broderick a változatosságot hangsúlyozza

Október 31-én jelenik meg a Megadeth következő nagylemeze, a Th1rt3en, amelyről a banda tagjai már elég sok mindent mondtak az utóbbi hetekben. Most Chris Broderick gitáros is hozzátette a magáét az elhangzottakhoz, némiképp szintetizálva a korábbiakat...

„Rengeteg különböző elemből áll össze a lemez", mondta az Ultimate Guitarnak Chris Broderick az új Megadeth műről. „Akadnak dalok, amik a Peace Sellst vagy a Rust In Peace-t idézik, néhány pedig inkább a Countdown To Extinctionre hajaz. Rendkívül változatos az anyag, nem olyasmi, amit felteszel, és mindegyik dal éppen olyan rajta, mint az előző. Mindenből van benne ez kicsi, a himnikus cuccoktól a rádióbarát dolgokon át egészen a keményen odavágós thrashig és némi állati jól megszólaló, sötét tónusú muzsikáig."

Broderick saját bevallása szerint nem szorult ki a dalszerzésből, az egész zenekar közösen dolgozta ki az ötleteket. „Mindannyian hoztunk riffeket, ötleteket. A végén persze az a lényeg, hogy minden Megadeth-ízűen szóljon. Szerintem nagyjából minden, ami végül felkerült az albumra, Dave Mustaine ötletein alapult. Utána jöttünk mi, és hozzátettük az ötleteinket a riffjeihez. Vagyis akár harmóniagitárokról, dallamokról vagy ellenpontozásokról volt szó, mindig konstruktívak voltunk."

A gitáros az interjúban hangsúlyozta a zeneelmélet szerepét is. „Én az a típusú zenész vagyok, akinek mindent értenie kell, amit játszik. Mindent tudni akarok róla és arról, hogyan működik. Miért hallom ezt így? Hogyan tudjuk fokozni azt vagy továbbfejleszteni amazt más hangokká? Számomra roppant fontos az ilyesmi."

David Ellefson basszusgitáros több aktuális nyilatkozatában is a banda legsikeresebb lemezéhez, az 1992-es Countdown To Extinctionhöz hasonlította a készülő anyagot. „Számomra kicsit ilyen érzete van ennek az új albumnak. Vannak dalok, amik nem teljes gázzal loholó, arcbamászó thrash témák, bár az album többsége ilyen", magyarázta a basszer. Dave Mustaine énekes/gitáros a Pure Grain Audiónak ezzel szemben azt mondta: a 13 száz százalékban különbözik az előző Endgame lemeztől, sőt, mindentől, amit a banda eddig csinált. „Ennek az az oka, hogy mások a gitárhangzások. Tényleg szupermodern módon dörren meg az anyag. Ha konkrét nevekkel kell érzékeltetnem a dolgot, azt mondanám, kicsit olyan a megszólalás, mintha a klasszikus régi Black Sabbathot összeeresztenéd valami modern, Queens Of The Stone Age-féle dologgal", fogalmazott. Igaz, korábban emellett azt is mondta, gyors, thrashes dalok születtek, amik pont nem Black Sabbath-osan súlyosak.

Szerintünk mindez csakis azt jelentheti, hogy tipikus Megadeth lemezt kapunk majd, de meglátjuk...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.