Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új lemezt tervez Tony Iommi, de jön a Martin-féle box set is

Elfoglalt év vár Tony Iommira: a Black Sabbath gitárosa az újrakiadások menedzselése mellett hamarosan nekifog egy új album elkészítésének is.

0102iommi

Újévi videóposztot tett közzé Tony Iommi. „Zenét írtam és felvételeket készítettem – tette közzé az üzenetben a Black Sabbath gitárosa. – Épül egy új stúdióm, amivel roppant elégedett vagyok. Igazság szerint már készen van, és majdnem használatra kész, már csupán némi felszerelésre várok, a háború miatt bizonyos alkatrészek még nem érkeztek meg. De hamarosan. Néhány héten belül szerintem megkezdhetem a munkát, amit nagyon várok: megírok egy újabb albumot.”

Iommi emellett megerősítette egykori énekeskollégája, Tony Martin néhány héttel ezelőtti nyilatkozatát a vele készült albumokat tartalmazó box set idei megjelenéséről. „Természetesen kijön majd a Tony Martin-, Cozy Powell- és Neil Murray-féle box set is. Ezt szintén várom, ugyanis rengetegen érdeklődtek felőle, ami nagyszerű, tudni akarták, mikor jelenik már meg. Egymás után dolgoztunk a régi albumokon, mert egyszerűen nem lehet mindent egyszerre piacra dobni, a megfelelő pillanatra kell időzíteni a megjelenést. Szóval először kijöttek az eredeti Sabbath-cuccok, utána meg a Ronnie-félék, most pedig a Tony Martinnal készült lemezeken, aztán a szólódolgaimon a sor. Vagyis igen sűrű év elé nézek, ez azonban tök jó.”

A februárban már 75. születésnapját ünneplő Iommiról évek óta tudni, hogy végre méltó formában szeretné kihozni újra a Black Sabbath szóban forgó érájának lemezeit, elsősorban az 1989-es Headless Crosst és az 1990-es Tyrt, de régóta dolgozik az 1995-ös Forbidden újrakevert verzióján is. Egyelőre nem tudni, hogy az 1987-es The Eternal Idol és az 1994-es Cross Purposes is megkapták-e a maguk átgenerálozását, de részletek remélhetőleg hamarosan.

 

Hozzászólások 

 
#6 Biró Aurél 2023-01-04 11:57
Az Eternal Idol-t már kiadták, igaz a legkorábbi demok nélkül. Ráadásul az még a Vertigo/Warner alatt jelent meg.
A Tony Martin-os Boxnak, a Cross Purposes és a Cross Purposes-Live nélkül semmi értelme nem lenne. Nem beszélve a számos képanyagról is. Remélem jóval alaposabb munkát végeznek, mint a Heaven and Hell vagy a Dehumanizer-nél.
Idézet
 
 
#5 Goodbye 2023-01-03 20:34
Kiadhatná Black Sabbath néven is. Hadd sírjanak azok, akik az ilyeneken szoktak. Azt meg botránynak tartom hogy bizonyos albumok hiányoznak a Spotify kínálatából. Nyilván kevesen vannak, akik egynél többször önként meghallgatnák őket, de azért illene megadni a lehetőséget.
Idézet
 
 
#4 BZreloaded 2023-01-02 22:36
Remélem, ezzel a streaming platformokra is felkerülnek ezek a lemezek. Tisztelem az Ozzy-érát, szeretem a Dio-lemezeket, de a Headless Cross-szal ismertem meg anno a zenekart és ezért külön helye van a szőrös szívemben ennek és a Tyr-nek is.
Idézet
 
 
#3 janomano 2023-01-02 14:00
Bármi ami Iommi az jöhet, jó egészseget az öregnek, új lemez pláne, remélem a Tony Martin féle lemezek után, a Dehumanizer is kap egy megfelelő európai újrakiadàst, mert ami nemrég jött ki vinylen, az egy kalap szar, az amerikai biztosan jobb, de megfizethetetle n.
Idézet
 
 
#2 kamikaze 2023-01-02 10:52
Az eredeti Headless Cross a BS legjobban kevert, szépen szóló lemeze, azzal mi a baj? De a The Eternal Idol és a Tyr sem rossz, semmilyen szempontból, bár valamennyit lehetne rajtuk talán javítani. Csak nehogy elrontsák a nagy modernizálásban és egyenhangon szólaljanak meg, annyit nem ér az egész. A Cross, hát igen, az megér agy alapos átfésülést. Az újrakiadások persze indokoltak lehetnek, a ,,felújításokka l" remélhetőleg új erőre kapnak ezek az albumok. Mert a többségük már nem kapható, vagy nehezen hozzáférhető. Jó volna, ha egyesével is meg lehetne majd venni őket, nem csak egyben az egészet.
Idézet
 
 
#1 Gábor 2023-01-02 10:09
Jó hírek. Remélem meg fognak dörrenni a Martin-os anyagok, megérdemelnék.
Tata rock forever!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.