Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új albummal tér vissza David T. Chastain és Leather Leone

0905chastain2014 elején visszatér a színre a David T. Chastain gitáros nevével fémjelzett Chastain, akik a '80-as évek második felében elég jó névnek számítottak az underground heavy metal színtéren. Nagy örömhír, hogy a Surrender To No One című lemezen az a Leather Leone énekel, aki utoljára az 1990-es For Those Who Dare-en hallatta a hangját.

„Olyan zenét próbáltunk írni és rögzíteni, amit a közönség vár tőlünk, de némi modern ízzel", mondja a lemezről Chastain. „Húsz dalt demóztunk fel, és elég nehezen hagytuk le ezek közül akármelyiket is a CD-ről. Nem kapkodtunk, mert biztosak akartunk lenni abban, hogy az album méltó színvonalú lesz majd az eddigiekhez, de most már a végső fázisban járunk."

A Chastain összesen kilenc lemezt jelentetett meg eddigi pályafutása során, ám ezek közül csak a Leather Leone énekével rögzített első öt számított megfelelően sikeresnek. A fedélzetről az 1990-es For Those Who Dare után távozott énekesnő mellett az eredeti basszer, Mike Skimmerhorn is visszatért a bandába, a dobokat pedig Stian Kristoffersen (Pagan's Mind, Firewind) játszotta fel a lemezre. Az első tervek szerint a munkában Fred Coury, a banda első ütőse is részt vett volna, ő azonban a Cinderella dobosaként ma is igen elfoglalt, így nem tudott időt szakítani a munkára. „Stian fantasztikusan dobol az albumon, talán ezen a lemezünkön hallható a legjobb dobjáték a teljes Chastain életművet tekintve is", mondja Kristoffersen teljesítményéről Chastain.

A dallista az alábbi:

01. Surrender To No One
02. Fear My Wrath
03. I Am Sin
04. Stand And Fight
05. Freedom Within
06. Bleed Through Me
07. Call Of The Wild
08. Evil Awaits Us
09. Save Me Tonight
10. Deep Down In The Darkness
11. Rise Up

A kiadó egyelőre ismeretlen, mint ahogy az sem dőlt még el, mi lesz most a sorsa Leather Leone utóbbi években vitt projektjének, a Sandy Sledge-dzsel közös Sledge Leathernek.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 kamikaze 2013-09-05 10:45
Na még egy link, amiben már Leather is énekel. Nekem ez még mindig tetszik, és jól is szól. A kommenteket is érdemes megnézni alatta. És akkor még nem is volt meg az Operation:Mindc rime.
http://www.youtube.com/watch?v=xwjfEuLygEg
Idézet
 
 
+2 #1 kamikaze 2013-09-05 09:45
Chastain stílusát legjobban az instru szólólemezeiről lehet levenni, ezek közül szerintem az ,,Instrumental Variations" anyaga a legjobb, érdemes belefülelni: http://www.youtube.com/watch?v=qjTl8oT8Abo
Ez pedig talán a legkeményebb nóta rajta:
http://www.youtube.com/watch?v=JbaIVf6uuVU
De jó az egész lemez, aki szereti ezt a fajta muzsikát, nem csalódhat benne. Az pedig, hogy ennyi év távlatából mit fog csinálni, mennyire lesz aktuális, erősen kérdéses. Gitározni azonban tud, nem kicsit.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.