Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tüdőproblémák vitték el Jimmy Baint

0201jbSúlyos tüdőgyulladással küzdött a január 24-én, 68 éves korában elhunyt Jimmy Bain, arról azonban nem tudott, hogy tüdőrákos is. A tragédiát a jelentések szerint végül a daganatos megbetegedés okozta.

A Def Leppard fesztiválhajóján hunyt el az előző hétvégén Jimmy Bain, a Rainbow és a DIO volt basszusgitárosa. Mint most kiderült, a zenész halálát tüdőrák okozta. „Jimmy nem tudta, hogy tüdőrákos, de az utóbbi időben tüdőgyulladással kezelték”, írta a hír kapcsán Vinny Appice dobos. „Viszont nem hagyta, hogy a betegsége megállítsa vagy lelassítsa. Négy, naponta egyenként négyórás próba után repültünk le Miamiba, hogy mi is ott lehessünk a Def Leppard rockhajóján. A következő napra egy kihajózás előtti bulit és egy beállást irányoztunk elő, és ezen a koncerten Jimmy nagyszerűen játszott, sőt, még énekelt is, miközben ott húzta a hátát a nehéz basszusgitár. Egyetlen szóval sem panaszkodott, nem kért segítséget. Másnap indult az ötnapos hajóút, ahol vasárnap, a negyedik este játszottunk volna, de ez már nem valósulhatott meg, mert Jimmy az előző éjszaka, álmában elhunyt a kabinjában. Ami történt, mindnyájunkat mélyen lesújtott.”

Appice szerint Bain nagyon komolyan hitt a Last In Line-ban. „Jimmy igazi harcos volt. Mindent beleadott ebbe a zenekarba, imádta a csapatot, a zenét és a rajongókat. Senkinek sem akart csalódást okozni. Senki mást nem ismerek, aki ennyire betegen, ilyen rossz közérzettel elvállalta volna ezeket a koncerteket. Tényleg harcos volt. Boldog és büszke volt a lemezre. Sajnálatos és szomorú, hogy a megjelenését már nem érhette meg. Mind nagyon vártuk, hogy útra keljünk, és ismét együtt játsszunk. Igazi mágia volt közöttünk. Imádkozunk a családjáért, a barátaiért és a rajongókért, akiknek szintén nagyon hiányzik majd ez a csodálatos ember.”

A február 19-én érkező Heavy Crown lemez dallistája az alábbi:

1118lilc01. Devil In Me
02. Martyr
03. Starmaker
04. Burn This House Down
05. I Am Revolution
06. Blame It On Me
07. In Flames (deluxe bónusz)
08. Already Dead
09. Curse The Day
10. Orange Glow
11. Heavy Crown
12. The Sickness

A DIO Holy Diver, The Last In Line és Sacred Heart albumait készítő hangszeresek csapatának először tagja volt Claude Schnell billentyűs is, de mivel gitárcentrikusabb, súlyosabb anyagban gondolkodtak, a felvételekben ő már nem vett részt.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Tulus 2016-02-01 15:44
Minden legendát ez a kurva rák visz el :(

Jobb lenne, ha a sok, magát tudósnak mondó naplopó azon fáradozna, hogy hogyan lehet a rákot gyógyítani.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.