Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Számos ritkasággal, kiadatlan felvételekkel jön a Led Zeppelin utolsó három albumának újrakiadása

0608zepJúliusban bezárul a kör: megjelenik a Led Zeppelin utolsó három nagylemezének deluxe kiadása is. A Presence, az In Through The Out Door és a Coda természetesen ismét bónuszokkal, számos érdekességgel kerül majd a boltokba.

Elég komoly sikert arattak a Led Zeppelin eddigi újrakiadásai, így nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy valószínűsítsük: a széria három hátralévő darabjára is ugyanez a sors vár. Az 1976-os Presence, az 1979-es In Through The Out Door és a posztumusz karrierzáró, az 1982-as Coda július 31-én kerül a boltokba az Atlantic gondozásában szimpla CD-ként, deluxe, azaz dupla és a Coda esetében tripla CD-ként, illetve digitálisan és bakeliten. Ezek mellett ismét lesz box set is, benne 72 oldalas könyvecskével, az első nyomású bakelit hithű csomagolású replikájával és egyéb érdekességekkel.

Ami a ritkaságokat illeti, a Presence öt kiadatlan keverésű darabot és a For Your Life, az Achilles Last Stand és a Royal Orleans alternatív verzióit tartalmazza majd, illetve egy eddig ismeretlen, 10 Ribs & All/Carrot Pod Pod (Pod) című instrumentálist rejt majd. Az In Through The Out Door fő csalogató vonzerejét bizonyos korai verziók jelentik: The Hook címen az All My Love, The Epicként a Carouselambra, Blotként pedig az I'm Gonna Crawl elsőkörös munkaváltozatait kapjuk meg. A Coda két bónuszdiszket is kapott, amelyen tizenöt, 1968 és 1974 között rögzített felvétel szerepel: ezek közül a Sugar Mama 1968-ban készült még az első albumhoz, de sosem jelent meg, akárcsak a St. Tristan Sword 1970-ből, a hármas album sessionjeinek idejéből. Először látnak napvilágot felvételek Robert Plant és Jimmy Page 1972-es, a Bombay Orchestrával közös előadásaiból, de többek között kapunk egy korai When The Levee Breakset is még If It Keeps On Raining címmel.

Vagyis tényleg ismét érdemes lesz spórolni...

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.