Shock!

március 30.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Súlyosabb lesz a Velvet Revolver az új énekessel

Az új Velvet Revolver énekes teljesen más személyiség, mint Scott Weiland volt, a vele készülő zene pedig súlyosabb lesz, mint bármi, amit a három ex-Guns N' Roses tag bandája eddig e név alatt játszott – mondta Slash az Artistdirect.comnak adott interjújában. A zenekar várhatóan már januárban bejelenti, ki mellett döntöttek.

„Az elmúlt egy hónapban hatalmas ugrásokkal haladtunk előre, szóval így vagy úgy bejelentést teszünk majd még valamikor januárban", nyilatkozta a gitáros a Velvet Revolver új frontemberéről. „Érdekes lesz belefogni a harmadik albumba, mert egy teljesen más személyiségű énekessel dolgozunk majd, és esélyes, hogy sokkal keményebb lemezt készítünk majd, mint bármi, amit a Velvet Revolver eddig csinált. Merthogy ez a súlyosság volt az egyetlen dolog, amit egy kicsit hiányoltam az első két anyagunkból."

„Találtunk valakit, aki tényleg mindannyiunknak nagyon tetszik. Egyelőre még nem jelenthetjük be a hírt hivatalosan, mert még csak úgymond randizunk", mondta karácsony előtt nem sokkal Matt Sorum dobos a Pulse Radiónak. „Egyelőre nem véglegesítettük az együttműködést az úriemberrel, tehát nem ültünk le és egyeztünk meg, de mindannyian nagyon izgatottak vagyunk, és úgy látjuk, hogy igazi fordulópont előtt áll a csapat. Tudom, hogy régóta megy ez az ó, a Velvet Revolver így, a Velvet Revolver úgy duma, mi is unjuk. De egyszerűen nem állhatunk ki a világ elé akárkivel." Matt nevet nem volt hajlandó mondani, de azt azért elárulta, hogy az illető ismert figura, aki fiatalabb a banda többi tagjánál.

Korábban több pletyka is azt rebesgette, hogy az Alter Bridge-es Myles Kennedy lehet a kiválasztott, aki Slash szólócsapatában és következő szólóanyagán is énekel majd, de ezt mindkét érintett fél cáfolta.

A Velvet Revolver az évtized elején jött össze Slash, Duff McKagan, Matt Sorum és régi gitáros cimborájuk, Dave Kushner jóvoltából. A három egykori gunner még annak ellenére is a Stone Temple Pilots frontember Scott Weilandet vette be maga mellé a bandába, hogy korábban Axl Rose mellett igen rossz tapasztalatokat szereztek az egzaltált énekesekkel, Weiland azonban ego-problémáit még legendás drogügyleteivel is súlyosbította. A csapat ennek ellenére az elején abszolút működőképesnek tűnt, 2004-es első albumuk, a Contraband a Billboard-lista első helyén nyitott és több mint 3 millió példányban kelt el világszerte. A lemez turnéján a zenekar Budapesten is játszott. A 2007-es folytatás, a Libertad azonban – a zenekar szerint a kiadó nem megfelelő támogatása miatt – meg sem közelítette a debüt eredményeit. A kudarc nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Weiland a következő évben igen csúnya körülmények között lépett ki a bandából, majd visszatért régi társaihoz az újra aktivizálódó Stone Temple Pilotsba.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.