Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Storm Corrosion: nézd meg Åkerfeldt és Wilson első klipjét!

Nyilvános az első klip Mikael Åkerfeldt és Steven Wilson régóta várt közös projektje, a Storm Corrosion debütáló albumáról. A Drag Ropes nótát május 8-án követi majd a Roadrunner gondozásában a zenekar nevét viselő nagylemez, amelynek egy extra blu-rayes változata is kijön.

„Ha három hónappal ezelőtt kérdeztek volna a zenéről, azt mondom, mindenki arra számítson, amire a legkevésbé számítana”, mondja a lemezről a Porcupine Tree főnök. „Most, hogy a Heritage és a Grace For Drowning is megjelent, már nem gondolnám, hogy ekkora sokkot okozunk az embereknek, ez az anyag ugyanis majdnem olyan, mintha bizonyos szempontból a fenti trilógia harmadik része lenne. Még nagyzenekaribb, még lemeztelenítettebb, még sötétebb, kifacsartabb és melankolikusabb ezeknél, de ugyanonnan érkezett, mint a másik két lemez. Ennek bizonyára az az oka, hogy nagyjából ugyanabban a periódusban született.”

Mikael szerint a zene egyetlen más bandára sem emlékeztet. „A zene egy része a leggyönyörűbb, amin valaha is dolgoztam, akad néhány igazán mágikus része… Zeneileg valami nagyon szívből jövőt készítettünk, ami kicsit félelmetes, fárasztó, mély és emiatt igen intenzív – mindegyik egyszerre. Teljes biztonsággal ki merem jelenteni, hogy egyetlen más zenekart vagy előadót sem ismerek, aki hasonlítana a Storm Corrosionre. És ez ugyebár az egyik célunk is volt, ha már itt tartunk.”

A lemez dallistája az alábbi:

01. Drag Ropes (9:52)
02. Storm Corrosion (10:12)
03. Hag (6:28)
04. Happy (4:53)
05. Lock Howl (6:09)
06. Ljudet Innan (10:20)

A sima változat mellett kijön egy blu-rayjel felturbózott verzió is, ahol a blu-rayen a teljes lemez 5.1-es mixe is élvezhető lesz, de helyet kap rajta két exkluzív demó és öt instrumentális szerzemény is, mindezek mellé pedig két dedikált poszter is jár.

 

Hozzászólások 

 
+6 #8 Bakk-Dávid László 2012-04-26 10:29
Szerintem nagyon jó muzsika, és a klipp is tetszetős! Kíváncsi vagyok a teljes anyagra.
Idézet
 
 
+1 #7 mrataxi 2012-04-25 15:26
érdekesnek érdekes, rossznak se mondanám, de biztos, hogy nem nagyon fogom hallgatni
Idézet
 
 
+3 #6 csekeferi 2012-04-25 09:35
Mikael Akerfeld nekem egyetlen egyszer okozott csalódást és fizikai fájdalmat az életben: Amikor egyik alkalommal elindítottam egy Opeth nótát és véletlenül feltekerve hagytam az erősítőm hangerejét... Na, akkor anyáztam...:)))))
Idézet
 
 
#5 2012-04-25 06:37
Az albumra írtam a véleményt, nem a számra... Tetszik, nem tetszik, meghallgatható már az egész a neten...
Idézet
 
 
+2 #4 M 2012-04-24 23:08
Kiváncsi vagyok a lemezre, ez a szám viszont nekem egy kissé hosszúnak tűnt. A videó meg érdekes.
Idézet
 
 
+8 #3 Mr.Bronson 2012-04-24 21:50
Miután lepörgött a klip,csak ez jutott eszembe:ez valami más.Várom az egész lemezt,ez nagyon tetszett.Aki szerint meg öncélúskodás,'szar' satöbbi,az kicsit sem nyitott a két zenész irányába.Már ebből az egy számból is lejön hogy ez nem a 'hörögjönazopeth mer'atöbbiszámhulla dék' embereknek készült.Hanem azoknak akik mindig nyitottak ilyen őszinte zenészi teljesítményekr e.Remélem lesz olyan jó az egész album!Ez a klip egyébként meg pazar,ötletes és a vége black metalabb mint bármi más! :)
Idézet
 
 
+1 #2 Aaaarrrggghhh.... 2012-04-24 20:24
Hát megmondom őszintén, én is többre számítottam, főleg, hogy nekem mind a Heritage, mind a Grace for Drowning tetszett...De még talán a teljes album okoz majd kellemes meglepetést, végül is megfelelő helyen ez a szám lehet akár hatásos is (mint pl. Steven Wilson Insurgentes albumán az utolsó előtti szám magában meghallgatva csak zaj, viszont szerintem remekül működik az utolsó szám letisztultságáv al). Szóval szerintem fölösleges egy szám alapján leírni az albumot. Egyébként az szimpatikus, hogy olyan zenét csinálnak, amit ők akarnak, nem pedig azt, amit a nép elvár. Inkább adjanak ki olyat, ami őszintén rossz, mint egy pénzszerzés vágyától átitatott tűrhető albumot. Így legfeljebb nem hallgatom majd, viszont legalább tisztelni tudom majd őket.
Egyébként a klip érdekes, megoldás szempontjából, de ettől függetlenül elég irritáló, nem tetszik. Viszont közben meghallgattam még egyszer a számot, és a klip nélkül határozottan jobban működik, még ha továbbra sem esek hasra a csodálattól.
Idézet
 
 
-12 #1 2012-04-24 19:34
Borzalmas, üres, öncélú maximálisan művészieskedő farokverés. Kicsapták egymásra nagy szerelmükben, de sajnos mi is kaptunk belőle... Mikael igen erősen dolgozik a művészi összeomlásán és az eddig felépített monumentális zenei történelmének képen szarásán. Gratula!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.