Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Static-X: Edsel Dope-ot rejtheti a Wayne Static-maszk

Edsel Dope-ot, a Dope frontemberét sejtik a rajongók a néhai Wayne Staticre hajazó maszk mögött abban a videóban, amelyet a feléledt Static-X tett közzé. A zenekar emlékturnéja nyár elejétől fut majd Észak-Amerikában.

0328edsel

Június közepén indul a Static-X tavaly bejelentett jubileumi/visszatérő/akármilyen turnéja Észak-Amerikában. A körúton a zenekar alapfelállásának három hangszerese, Tony Campos basszer, Koichi Fukuda gitáros és Ken Jay dobos áll színpadra, illetve egy eddig hivatalosan meg nem nevezett frontember a 2014-ben elhunyt névadó énekes, Wayne Static helyén. A korábban bemutatott promóciós kép alapján persze többen is találgatásokba kezdtek a kommentszekciókban, és a Powerman 5000 énekese, Spider éppúgy felmerült lehetséges jelöltként, mint Chad Gray (Hellyeah, Mudvayne). Most, hogy egy videót is közzétettek, Edsel Dope, a Dope frontembere lépett elő első számú jelöltté. „Szerencsések vagyunk, hogy találtunk valakit, aki helyt állhat egy ilyen egyedi szerepben”, mondja Campos. „Mind turnéztunk már együtt, és annak idején a zenekaraink is jól egymásra találtak. És persze épp olyan különleges számára ez az egész, mint nekünk. Sosem érdekelte volna, hogy ez az egész róla szóljon, így konkrétan ő vetette fel ezt az emlékmaszkot is.”

Maga az amerikai turné mindenesetre a Memorial Tribute To Wayne Static alcímmel fut, és a Devildriver játszik rajta társult headlinerként, a koncerteket pedig – pikáns módon – a Dope nyitja majd. Európába ősszel érkeznek majd Wednesday 13, a Soil és szintén a Dope társaságában, a hozzánk legközelebbi koncert Münchenben lesz október 13-án. A zenekar valamikor még idén egy új lemezt is kiad Project Regeneration címmel. Az anyag persze a szó szoros értelmében véve nem új, hiszen a trió a Wayne után maradt befejezetlen zenei ötleteket, énektémákat rakta össze friss dalokká Ulrich Wild producer segítségével. A végeredmény tizenkét-tizenöt dalból áll majd, és máris számos neves kolléga jelezte, hogy szívesen hozzátenne valamit a befejezetlen dalokhoz: noha még semmit sem véstek kőbe, felbukkanhat az anyagon David Draiman, Ivan Moody, Al Jourgensen, Dez Fafara, Edsel Dope, Burton C. Bell és további pár neves énekes is.

A csapat ugyanakkor pont a héten jelentette be, hogy az eredeti tervek némiképp módosultak, az elmúlt időszakban ugyanis még több eredeti, azelőtt felhasználatlan felvétel került elő Wayne hagyatékából, és inkább ezeket fejezik majd be ahelyett, hogy további vendégeket hívnának.

 

Hozzászólások 

 
#1 TomTom86 2019-03-28 12:14
Hát ez a megoldás nagyon gáz/gagyi lett...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.