Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Sosem volt elég, ha érdekes a zenénk, mert emellett be is kell indítania”

Augusztus 9-én a balatonszemesi RockPart fesztiválon játszik a The Dillinger Escape Plan, és ha hihetünk Ben Weinman gitárosnak, a zenekar lassan befejezi a koncertezést, hogy nekilássanak új albumuk munkálatainak. A banda legutóbb 2013-ban adott ki lemezt One Of Us Is The Killer címmel.

„Szerintem próbálunk nem túl sokat agyalni a dolgon”, mondta Weinman a The Rockpitnek. „Egyszerűen csak belekezdtünk az új dalok írásába: olyan ez, mint amikor összeszeded a cuccaidat és elindulsz a munkába. Mindig elérkezik az a pont, amikor egyszerűen meg kell írnod az első riffet, és onnantól fogva nem tekintgetsz visszafelé. Biztosak akarok lenni abban, hogy a dolog mindig megmozgat bennünket, és nagyjából a mai napig minden egyes megmozdulásunkra büszkék vagyunk. Mindenbe 110 százalékot fektettünk, és a zenénk egy része mindig is kiműveltnek számított, de sosem ez jelentette a legfontosabb jellemzőjét. A legfontosabb az, hogy legyen érzelemgazdag és energikus – szerintem rengeteg másik technikás bandától az különböztet meg bennünket, hogy sosem volt elég, ha érdekes a zenénk, mert emellett be is kell indítania. El kell tudni képzelnünk, ahogy élőben is nyomjuk és érezzük a dalokat, és ez a katartikus jelleg a legfontosabb ebben az egészben. Vagyis ezt szem előtt tartva ezúttal sem az a lényeg, hogy valamit felülmúljunk, hanem ezt az érzelmi szintet akarjuk még tovább emelni, és hinni, érezni szeretnénk, hogy valami őszintét alkotunk. Ez pedig kihívás – megfelelő állapotban kell lennünk ahhoz, hogy megfeleljünk neki, erőltetni semmit sem lehet.”

A The Dillinger Escape Plan új albuma a mostani állás szerint valamikor 2016 első felében kerül a boltokba. A rockpartos fellépésről további információk itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.