Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Sok Judas Priest és Accept van a zenében, de egy csomó gyorsabb téma is”

Október 6-án jelenik meg a Pänzer második albuma, a Fatal Command, amelyről most bemutatták a címadó számot. A Schmier által vezetett csapat felállása jelentősen módosult a három évvel ezelőtti debütáló lemezhez képest.

1207panzer

Send Them All To Hell címmel jött ki 2014-ben a Panzer – később The German Panzer – néven futó csapat debütáló albuma, amelyet a Destruction énekes/basszere, Marcel „Schmier” Schirmer, illetve az Acceptből akkoriban kikerült gitáros és dobos, Herman Frank, illetve Stefan Schwarzmann készített. Azóta Frank távozott tőlük, viszont bekerült a formációba Pontus Norgren (Hammerfall), és bevettek még egy gitárost V.O. Pulver (G.U.R.D., Poltergeist) személyében. Mivel a zenekarban most már svéd és svájci tag is zenél, a nevüket a továbbiakban Pänzerként használják. A második lemez a Nuclear Blastnél Fatal Command címmel, október 6-án jelenik meg, rajta az alábbi dalokkal:

panzer_c01. Satan's Hollow
02. Fatal Command
03. We Can Not Be Silenced
04. I'll Bring You The Night
05. Scorn And Hate
06. Afflicted
07. Skullbreaker
08. Bleeding Allies
09. The Decline (...And The Downfall)
10. Mistaken
11. Promised Land
12. Wheels Of Steel (digipak és bakelit bónusz)

„A zenében van sok Judas Priest és Accept, de egy csomó gyorsabb téma is”, mondta Schmier a Metal Master Kingdomnak a lemezről. „Balladák nincsenek, de szerintem még dallamosabb is ez az anyag az elsőnél. Van egy csomó tényleg nagyon fogós refrén meg ragadós dallammenet, sok nagyszerű szóló, duplázott harmóniák, meg ilyesmik. A felállásváltozás persze mindig nehéz ügy, de a zenekar lényege alapvetően nem változott, minden megy tovább. És nagyon élvezzük is ezt az egészet, számomra remek alternatíva ilyen típusú heavy metalt játszani: lényegre törő metal, ami egyben nagyon németes is. És itt tényleg nincsenek megkötések, azt csinálunk, amit akarunk. Nincsenek komoly elvárások, hogy így meg úgy kell szólnia a zenének, egyszerűen csak dicsőítjük a jó öreg kibaszott metalt.”

Most a lemez címadó dala is meghallgatható a We Can Not Be Silenced és a Satan's Hollow után.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.