Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Six: tizenöt év után megérkezett és végighallgatható az Extreme új nagylemeze

Tizenöt évnyi várakozás után, június 9-én végre megjelenik az Extreme új albuma. A lemez a Six címet viseli, és most hivatalosan végighallgatható.

0302extreme

2008-ban jelent meg az Extreme legutóbbi albuma, a Saudades de Rock, amelynek évek óta ígérgetik a folytatását a bostoni hard rockerek. A mai napon végre hivatalosan is megjelent a Six című friss lemez. Az album Nuno Bettencourt Los Angeles-i házistúdiójában készült, és a csapat ígérete szerint 21. századi csavarral ellátott, ám vérbeli Extreme-muzsikát rejt majd.

„Az Extreme esetében mindig szenvedélyes, erőteljes a zene – mondja Gary Cherone énekes. – Senkivel sem versenyzünk, saját magunkat viszont mindenképpen felül akarjuk múlni, és akadnak pillanatok ezen a lemezen, amikor ez sikerült is. Ennyi év után is sikerült együtt maradnunk, és úgy érezzük: a színpadon és a stúdióban egyaránt bizonyítanunk kell. Így aztán határozottan úgy érzem, hogy néhány itteni dal a valaha írt legjobbjaink közé tartozik.” „Nagyon megrázott Eddie Van Halen halála, és ugyan nem én veszem majd át a trónját, de éreztem némi felelősséget, hogy életben tartsam a gitározást – teszi hozzá Nuno. – Ez a tűz egyértelműen áthatja a lemezt. De bármit is gondolsz egy Extreme-lemezről két vagy akár három dal hallatán, a végén úgysem olyan lesz. Ez az összes albumunkra áll. Az igazi rajongóink tisztában vannak vele, hogy mindig a váratlanra kell készen állni. Határozottan úgy érzem, hogy a világnak szüksége van egy jófajta old school rocklemezre. A Six mindenképpen modern anyag, de ha felteszed a fülest, elejétől végéig velünk tarthatsz az utazáson. Olyan, mint az Extreme 2.0-ás verziója.”

extreme_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Rise
02. #Rebel
03. Banshee
04. Other Side of the Rainbow
05. Small Town Beautiful
06. The Mask
07. Thicker Than Blood
08. Save Me
09. Hurricane
10. X Out
11. Beautiful Girls
12. Here's To The Losers

A lemez most hivatalosan, elejétől végéig meghallgatható. A zenekar november végétől turnézik Európában, de kizárólag brit és nyugat-európai dátumokat jelentettek be, hozzánk legközelebb december 8-án, a svájci Prattelnben lehet megnézni őket.

 

Hozzászólások 

 
#6 queensryche999 2023-06-10 21:08
Idézet - bogar:
Azt hiszem, hogy az Extreme is olyan szent tehén lett, mint a Winger, hogy le kell borulni tőlük, de ez a lemez egyszerűen nem elég erős. Vannak jó dalok, de bele-beleásítok a hallgatásba. A sok líra sem segít. Az utolsó Here's To the Losers meg akkora giccs, mint ha a More Than Words és a White Lion When the Children Cry dalának szerelemgyereke lenne.
Megpróbálom jóra hallgatni, de 7 pontnál több akkor sem lesz.


Én nem tapasztalom ezt a szent tehén dolgot, bár valamennyire biztos szerepet játszik a "patinás zenekar" effektus pár bandánál, akik jó teljesítményt nyújtanak mind lemezen, mind élőben 25-30 évvel az indulás után is. Számomra a Six azzal emelkedik ki a dömpingből, hogy még az itt-ott fellelhető "modernkedés" mellett is természetesebbe n hat, mint a manapság megjelenő lemezek zöme + nem érzem rutinmunkának sem a zenekar részéről. (Ha pontozni kéne - 2 hallgatás után - én sem tudnék rá 8-nál többet adni, mert önmagukhoz hasonlítva ez a reális. Akad olyan dal is, amit lehagytam volna.)
Idézet
 
 
#5 bogar 2023-06-10 16:36
Azt hiszem, hogy az Extreme is olyan szent tehén lett, mint a Winger, hogy le kell borulni tőlük, de ez a lemez egyszerűen nem elég erős. Vannak jó dalok, de bele-beleásítok a hallgatásba. A sok líra sem segít. Az utolsó Here's To the Losers meg akkora giccs, mint ha a More Than Words és a White Lion When the Children Cry dalának szerelemgyereke lenne.
Megpróbálom jóra hallgatni, de 7 pontnál több akkor sem lesz.
Idézet
 
 
#4 queensryche999 2023-06-09 19:52
Még nem ért a végére, de nekem alapvetően tetszik az egész úgy, ahogy van. A legutóbbi Nuno interjú után (Rick Beato) mondjuk nem tudom pozitív elfogultság nélkül hallgatni a "srác" kreatív szerelemgyereké t - a srácét, aki 56 évesen is pont olyan lelkes és szerethető, mint 30 évvel ezelőtt. Ráadásul ezen elfogultság alapjait már tizenéves koromban felépítették a Pornograffitti lemezzel. Megjegyzem, ma még AZ a lemez sem ütne akkorát, mert egész egyszerűen más világot élünk...
Idézet
 
 
#3 Lipi 2023-06-09 18:25
Én még próbálkozom vele, de elsőre ez így ebben a formában nekem csalódás több szempontból is. Elég vegyes kereskedés lett egyébként, van rajta pàr jó dal, meg hàt Nuno azért még mindig jól tolja.De pl. Cherone 2 Hurtsmile lemeze köröket ver erre az anyagra.
Idézet
 
 
#2 latexbaba 2023-06-09 15:16
Hangzás: 10
Játék: 10
Dalok: 6,5
Idézet
 
 
#1 debali 2023-06-09 12:30
A klipes dalok jók,a többibe még csak belepörgettem. Nem feltétlenül fogtak meg (túl sok volt a gépieskedés, vagy szomorkodás), de meghallgatom rendesen is. :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.