Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Serj a Systemről: „Nem tudok erőltetetten megírni egy lemezt”

Megszólalt Serj Tankian, akinek nemrég elég keményen beszólt zenésztársa, Shavo Odadjian basszusgitáros, amiért nem képes időt szakítani a System Of A Down következő nagylemezének megírására. Az énekes szavai szerint egyelőre nem akar új albumot készíteni a zenekarral.

„Természetesen rengeteg rajongónk van, akik inkább előbb, mint később szeretnének új lemezt hallani tőlünk”, vázolta a helyzetet Serj az ARTISTdirectnek. „De a dolgok akkor is időbe telnek. Mindenkinek megvan a maga élete, és mindenkinek megfelelő agyi hullámhosszon kell lennie ahhoz, hogy lemezt készítsen. Turnéztam a Systemmel, a saját zenekarommal és nagyzenekarokkal koncerteztem a világ minden táján. Egyetlen pillanatra sem álltam le, nem volt sok pihenőm. Biztosítani akarom azt is, hogy legyen időm magamra és a családomra is. Csak négyen, együtt dönthetjük el, mit jelent a System. Tudom, hogy ezt a rajongók is így gondolják, és ez nagyszerű. Nem tudok erőltetetten megírni egy lemezt. Ez olyan, mintha olyasvalakivel kellene romantikus hangulatba kerülnöd, aki iránt egyébként semmiféle ilyen érzést nem táplálsz. Vagyis a dolog nem választás kérdése. Élveztük a sok turnézást, a közönség is remekül fogadott minket, nagyon feszesen játszunk – talán jobban, mint valaha. Ez tök jó. Egy új album viszont három évet kíván meg, ez pedig nem olyasmi, amit jelenleg be tudok vállalni. Ha el tudom magam kötelezni egy hároméves periódus erejéig, ami az albumról szól, meg fogom ezt tenni. De senki sem adhat le erre rendeléseket, mert nem pizzát készítünk. Nem csinálhatsz meg egy lemezt más időbeosztásának terhére.”

A System Of A Down 2006 végén meghatározatlan időre vonult pihenőre, a feloszlás szó használatát azonban mindannyian feltűnően kerülték. Hosszas szünetet követően 2010 novemberben jelentették be visszatérésüket, majd a következő évtől fogva mind Amerikában, mind Európában hatalmas sikerrel koncerteztek. A csapat naptárában idén egyetlen hollywoodi buli és több európai nyári fesztivál szerepel. Ezek közül az első augusztus 7-én lesz az oroszországi Anapában. Hozzánk legközelebb jelenlegi állás szerint 14-én, a prágai Aerodrome-on vagy 16-án, az ausztriai St. Pöltenben rendezendő Frequencyn lehet őket megnézni. A szólókarrierjét is teljes erőből pörgető Tankian addigra két új, speciális szólólemezt is megjelentet.

 

Hozzászólások 

 
#14 revdav11 2013-06-06 22:12
Idézet - Habbal:
Nem értem, ha ennyire nem érdekli a dolog miért nem lép ki a zenekarból?


Mert ahhoz már télleg oltári nagy pofa kéne.
Idézet
 
 
#13 Habbal 2013-06-06 14:54
Nem értem, ha ennyire nem érdekli a dolog miért nem lép ki a zenekarból?
Idézet
 
 
+2 #12 Vanishpower 2013-06-06 11:28
"nagyon feszesen játszunk – talán jobban, mint valaha"

Hát megnézni a rock am ring-es felvételt nekem nem ez jött le...
Idézet
 
 
+3 #11 Szőlő 2013-06-05 21:46
Nem tudom, hogy igazat mond-e Serj. De, a végén, tényleg ki fog hűlni ez a remek banda... Serj cuccai, ne szépítsük:sz*ro k.
Idézet
 
 
+2 #10 revdav11 2013-06-05 19:24
Idézet - TelekiPál:
Valamiért a Slipknot körüli f.szverést érzem itt is a levegőben és milyen meglepő, mindkét esetben az énekes lebegteti azt az egészet. Lehet, hogy az indok is ugyanaz, nevezetesen, mind a Slipknot, mind a System túl jól fial ahhoz, hogy hivatalosan is feloszoljanak, de túlságosan tele a töke mindenkinek vele ahhoz, hogy nyíltan folytassák.

A következő lemez éppen ezért muszájból fog megszületni és éppen ezért k.rva sz.r lesz.



Mindkét együttesben csak az énekes balfaszkodik (Coreynak annyi mentsége van, hogy a Stone Sour össze sem hasonlítható a Serj-féle szarokkal, és a Stone Sour már előbb volt, mint a Slipknot).

Serj nem értem mit húzza a picsáját ő is öregszik, megy ki belőle a maradék energia is, így is borzasztó összemérni a mai koncerteket egy pl. 10 évvel ezelőttivel.
Idézet
 
 
+1 #9 JamesSmith 2013-06-05 16:43
Kurva szar biztos nem lesz. SOAD-ék vannak annyira jó és kreatív zenészek, hogy már kényszerből is össze tudnak valami hallgathatót rakni. Persze ha az eddigi albumokhoz mérnénk akkor lehet moslékot kapnánk. :)
Idézet
 
 
+4 #8 TelekiPál 2013-06-05 14:59
Valamiért a Slipknot körüli f.szverést érzem itt is a levegőben és milyen meglepő, mindkét esetben az énekes lebegteti azt az egészet. Lehet, hogy az indok is ugyanaz, nevezetesen, mind a Slipknot, mind a System túl jól fial ahhoz, hogy hivatalosan is feloszoljanak, de túlságosan tele a töke mindenkinek vele ahhoz, hogy nyíltan folytassák.

A következő lemez éppen ezért muszájból fog megszületni és éppen ezért k.rva sz.r lesz.
Idézet
 
 
+5 #7 JamesSmith 2013-06-05 13:52
Szerintem inkább foglalkozzon a SOAD-al. Ha eddig normális albumokat tudtak csinálni akkor most is tudnának.

Serj első szólóalbuma még okés volt de a többi no comment. Öncélú ripacskodás az amit mostanában csinál.
.
Idézet
 
 
+4 #6 Zsolti 2013-06-05 12:46
Azért a hetvenes években minden nagyon más volt, mint manapság. Ma már ha egy zenekar egy év alatt kiad két lemezt, az óriási szenzációnak és ritkaságnak számít. Legutóbb a System is ezt tette. Előtte meg 2001-ben és 2002-ben is kiadott egy lemezt és hát az is ritka, hogy egy zenekar egymást követő években is kiad egy új albumot. Rihanna hét év alatt hét lemezt adott ki, de egy valamirevaló albumot se lehetne összerakni belőlük. A jó rock/metal lemezek nem gyorsfogyasztás ra készülnek és több időbe is telik az elkészítésük. De megéri a belefektetett időt, energiát, feltéve, hogy nem Axl Rose-ról van szó. :D
De egyre több példa van a két lemez közt eltelő hosszú időszakokra: a Tool 2006 óta nem adott ki új lemezt, ami még náluk is extrahosszú időnek számít, a Metallica meg már 1991 óta beállt az átlag ötévenkénti lemezkiadásra, mínusz Reload és az időhúzó lemezek (Garage, S&M).
Idézet
 
 
+4 #5 ANTIPOP 2013-06-05 12:18
Hogy lehet az, hogy a hetvenes évek elején félévenként születtek a mestermunkák (értsd: klasszikus nagylemezek) egy bandán belül? Hát úgy, hogy akkor minden tagnak a zenekar volt a legfontosabb... Valóban mindenki azt csinál, amit akar, de Serj papa úgy nyilatkozik, mint egy hatvanéves, s azért mégiscsak a SOAD miatt lett az, aki.
Idézet
 
 
+4 #4 codename333 2013-06-05 12:16
azzal egyetértek h erőltetve nem lehet lemezt írni,készíteni mert abból nem lesz jó dolog.....viszont ne mondja h nincs rá ideje hisz a systemmel kétszer hanem 12-szer jobb zenét csinálhatna az öteletieből mint a szóló cuccaival.Nem rosszak a szóló lemezei legalábbis az első és a harmadik.De én ráfeküdnék a helyében az új system lemez elkészítésére.Nem baj az ha x évbe telik.De inkább egy jó system őt év múlva mint az alatt az időő alatt 2-3 közepes/művészkedő serj szóló lemez.
Idézet
 
 
+7 #3 Zsolti 2013-06-05 11:25
Hát, azok a szólólemezek nem is igényelnek annyi invenciót, belefektetett melót. Jobb lenne, ha kettesével jönnének silány SOAD-lemezek is? Szerintem itt az idő nem szempont. Egy jó lemez évtizedekre szól, az eddigi SOAD-életmű 30 év múlva is pont olyan fasza lesz majd, mint ma. Inkább jöjjön ki 5 év múlva az új album és legyen méltó az eddigiekhez, ahelyett, hogy kijön idén ősszel és fos. Nem? A zenekarnak és a rajongóknak is ez az érdeke. Nem véletlenül lett a SOAD az, ami és kár lenne ezt lerombolni egy összecsapott lemezzel, amit csak azért adnak ki, mert a rajongók és Shavo türelmetlenkedi k.
Idézet
 
 
#2 Norbi 2013-06-05 11:08
Szerintem teljesen igaza van.
Nyilván azt csinálja,amihez kedve van.Olyan zenéket készít,amikhez kedve van,amik belőle áradnak az adott időszakban.
Ez ÍGY ŐSZINTE.Magával szemben,a Systemmel szemben és a rajongókkal szemben is.
Idézet
 
 
+26 #1 vova666 2013-06-05 09:13
De bezzeg a halványlila művész-bűvész szólólemezeket kettessével fossa ki minden évben...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.