Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két súlyosan avantgarde Tankian szólóalbumot hoz a nyár

0426orcaKét további, régóta ígért önálló albummal jelentkezik saját Serjical Strike kiadójánál Serj Tankian, a System Of A Down frontembere: az Orca című komolyzenei mű június 25-én, a jazzes hatásokkal telített Jazz-iz Christ pedig július 23-án jelenik meg.

Serj a tavalyi Harakiri album kapcsán jelentette be, hogy további, eltérő stílusban készült produkciókat is a világra szabadít majd. Ennek szellemében az Orca az énekes első valódi szimfóniája, tehát a korábbi komolyzenei hangszerelésű, nagyzenekari rocklemezek után ezúttal tényleg nettó szimfonikus mű született Tankian műhelyében, amelyet tavaly októberben rögzített az ausztriai Linzben a Das Karussell nagyzenekarral, Werner Steinmetz karmester vezénylete mellett. A mű négy tételből áll, és a 20. század elejének komolyzenéje mellett filmzenei hatásokat tükröz, Serj Ennio Morriconét és Philip Glasst egyaránt kiemeli ihletői között.

0426jicA Jazz-is Christ album számos vendéget vonultat fel, akik közül egyértelműen a The Police dobosa, Stewart Copeland a legismertebb, de számos jazzkörökben komoly névnek számító figura teszi tiszteletét a dalokban. A tizenöt dalos lemez nagyrésze instrumentális, mindössze négy énekes téma kerül fel rá, és a progresszív jazztől elektronikus, világzenei és rockos elemeket egyaránt rejtenek majd a szerzemények.

A két albumot elsősorban digitális terjesztésben lehet majd beszerezni, akinek fizikai példányokra fáj a foga, az kénytelen lesz Tankian saját weboldaláról megrendelni ezeket, ahol bele is lehet hallgatni az anyagokba.

Az énekes nyáron a System Of A Downnal fesztiválozik Európában, utána pedig egy önálló szólóturnéra is visszatér a kontinensre – hagyományos rockbulikra azonban senki se számítson, mivel ezek mind szimfonikus bulik lesznek, a programban a teljes Orcával és az Elect The Dead Symphony bizonyos tételeivel. A körút szeptember 19-én kezdődik Kijevben, ezen túlmenően azonban egyelőre még csak öt orosz és három olasz dátumot jelentettek be.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#6 codename333 2013-04-26 23:39
kövezzenek meg érte én az imperfect hamoniest kivéve minden szóló cuccát szerettem és szeretem is de ez most megint nem ígérkezik túl izgalmasnak.....a SOAD is kezd haknizni.....az ő nevük is konzerválódott azzal a naygszerű zenével amit csináltak....nem hinném h egyhamar lesz új lemez......
Idézet
 
 
+1 #5 ... 2013-04-26 19:40
ahelyett, hogy Serj ilyen zenei maszturbációkat "szabadít a világra", szerintem összeállhatna a SOAD-al megint. Daron úgyszintén, bár a Scars on Broadway nekem sokkal inkább bejött, mint Serj összes eddigi szólóalbuma.
Idézet
 
 
+2 #4 revdav11 2013-04-26 15:48
A System a kedvenc együttesem nagyon kis korom óta, de amikor ezt elolvastam csak annyit tudtam kinyögni:

Na bazdmeg... -.-
Idézet
 
 
+2 #3 sehol 2013-04-26 14:51
azon a jazzes borítón szerintem valaki nem gondolkodott eleget...
Idézet
 
 
+3 #2 Tom 2013-04-26 13:22
Szerintem meg nyugodtan letehetné már a lantot a tag, mert szemmel láthatóan olyasmit gondol magáról, ami nem igaz...
Idézet
 
 
+5 #1 Scud 2013-04-26 10:12
Pont most fejeztem be a Mesmerize/ Hypnotize kettőst (egy darabig nem is fogom őket elővenni) és baromira "szembe"tűnő, hogy Daron mennyire teret követelt magának énekben.
De jó lenne, ha Serj és Daron lejjebb adnának az egójukból és a turnézáson kívül a stúdióban is együtt tudnának megint dolgozni. És akkor elfelejthetnék ezeket a szóló maszturbálásoka t.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.