Shock!

július 05.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rebellis rock'n'roller indul a képviselői helyért

Új oldaláról mutatkozik be a Rose Tattoo frontember Angry Anderson: a kontinens egyik kultikus rock'n'roll bandájának énekese az Ausztrál Nemzeti Párt képviselő-jelöltjeként indulhat majd egy székért a törvényhozásban a következő választásokon.

Anderson saját bevallása szerint az ausztrál polgárok érdekeiért kíván síkra szállni a konzervatív irányultságú, elsősorban a vidékieket képviselő párt színeiben. „Egyszer eljuthatsz arra a pontra a saját hivatásodban, mint én a zenében: hogy mindent elérsz, amit csak tudtál. Az én esetemben a politikai karrier annak a közösségi munkának a kiterjesztése lesz, amit eddig is végeztem", mondja az énekes.

Ausztráliában egyébként nem egyedülálló a hasonló pályaív: az 1987-es Beds Are Burning sikerdalt előadó Midnight Oil zenekar frontembere, Peter Garrett 2007-től 2010-ig egyenesen a környezetvédelmi miniszteri posztig vitte az ausztrál kabinetben. Andersonnak persze még várnia kell, hiszen az országban legutóbb tavaly tartottak választásokat...

Az 1976-ban alakult Rose Tattoo a kontinens egyik legpatinásabb rockbandája, akik talán arról a legismertebbek, hogy Nice Boys (Don't Play Rock'N'Roll) dalukat a Guns N' Roses is feldolgozta és rendszeresen játszotta korai koncertjein, és egy változat helyet kapott a Live Like A Suicide EP-n, majd ezen keresztül az 1988-as GN'R Lies minialbumon is.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.