Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Primordial: „Legközelebb inkább a Bahamákra megyünk stúdiózni”

Április 26-án érkezik a Metal Blade-nél az ír pagan/black/dark/folk/extrém/satöbbi metalos Primordial következő nagylemeze, a Redemption At The Puritan's Hand, amelyről már meg is hallgatható a hangzatos című No Grave Deep Enough dal. A karakán frontember, Nemtheanga szerint a felvételek elég kellemetlen körülmények között zajlottak, de a lényeg, hogy az eredménnyel végül az egész banda elégedett.

„A pályánk során először éreztünk némi nyomást a lemezkészítés során", mondta a munkálatokról Alan „Nemtheanga" Averill. „A To The Nameless Dead előtt csak kevesen ismertek minket, a kritikusok kedvencei voltunk, de azután kissé jobban bekerültünk a középpontba. Azok a bizonyos elvárások, barátaim... Az új lemezen egyaránt vannak csőcselék-buzdító témák, fogós dallamok és kórusok, emlékezetes dolgok és dinamika, de a sötétség is ott rejtezik a dalokban: határozott, mocskos és baljós mind. A megszokott elsöprő, sötét tragédia ez némi vérforraló daccal!"

A felvételek meglehetősen kellemetlen körülmények között zajlottak. „Természetesen az európai emberemlékezet egyik legszörnyűbb telének kellős közepén rögzítettük az albumot. Mínusz 15 fokban hagytuk ott Írországot, hogy aztán megérkezzünk a mínusz 20 fokos Walesbe, ahol derékig érő hóban vánszorogtunk, csúszkáltunk a tükörjégen, és három hétig fagyasztottuk a tökünket. A végén már azt gondoltam, legközelebb inkább a Bahamákra megyünk stúdiózni, és hagyjuk a francba ezt az egész zordságot... Így utólag visszanézve valószínűleg sertésinfluenzás is voltam, miközben az éneket vettük fel. A munkálatok egy részére konkrétan nem emlékszem, annyira nem voltam magamnál a fájdalomcsillapítóktól és az energiaitaloktól. Higgyétek el nekem: túlértékelik a művészetért való szenvedést..."

Az új Primordial műre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. No Grave Deep Enough (hallgasd meg itt)
02. Lain With The Wolf
03. Bloodied Yet Unbowed
04. God's Old Snake
05. The Mouth Of Judas
06. The Black Hundred
07. The Puritan's Hand
08. Death Of The Gods

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.