Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Primate: vidám grind/punk Mastodon és Brutal Truth tagokkal

Draw Back A Stump címmel jelent meg a Primate nevű atlantai grind/punk formáció első lemeze a napokban, ami elsősorban azért izgalmas, mert a bandában a Mastodonból ismert Bill Kelliher az egyik gitáros, az ízesen bugyborékoló hörgésért pedig a Brutal Truth frontembere, Kevin Sharp felel.

A Primate tavaly márciusban már kiadta a lemezt saját gondozásban, ez azonban akkor mindössze ezer CD-re korlátozódott, most azonban világszerte hozzáférhető az album normális terjesztéssel. Az eredeti felvétel hét dalához további ritmusgitár-sávokat rögzített a csapat, de újra is keverték és átmaszterelték az anyagot, illetve melléjük tettek három eddig kiadatlan bónusztémát is.

„Amikor beléptem a bandába, tizenöt-tizenhat daluk volt", mondja a bandáról Kelliher. „Ezek közül néhány még a fél percet sem érte el, én viszont nem szoktam hozzá az ilyesmihez, így azt mondtam nekik, hogy vegyük őket hosszabbra. Megcsináltuk a Get Off My Fucking Lawn két változatát, és azt mondtam: ennek egyszerűen hosszabbnak kell lennie, annyira faszák a riffek, kibaszott jó az egész! A Primate lényegét elsősorban a gyors dalok adják az itt-ott elhelyezett fogós dallamokkal. Az ilyesmit szintén nagyon szeretem. Nem akarom magunkat a Ramones-hoz hasonlítani, de nekik is igazán gyors dalaik voltak. Az pedig mindig jó, ha hagyod, hogy a közönséged mindig többet akarjon. Nem kell mindenkit túlkényeztetni. A dalok egyszerűek, és nem kell túl hosszúnak lenniük. A Mastodonban is vannak lazább részek, de az azért többnyire baromi precíz és velős. Ehhez képest a Primate visszatérést jelent az eredeti, tizenöt éves énemhez. Lelazulhatunk, és azt tehetünk, amit akarunk, nincsenek szabályok. Nem kell mindig mindent ugyanúgy játszanunk az utolsó hangig tökéletesen, több terünk van."

A lemez dallistája az alábbi:

01. Draw Back A Stump
02. Global Division
03. Hellbound
04. Silence Of Violence
05. Drinking And Driving
06. March Of The Curmudgeon
07. Wasted Youth
08. Pride
09. Get The Fuck Off My Lawn
10. Reform?

A banda tagjai Sharp és Kelliher mellett Mike Brennan gitáros, Dave Whitworth basszer/énekes és Shayne Huff dobos.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.