Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Portnoy Mangini koncertteljesítményéről: „Gyilkosan játszott”

0306mpdt Kedden Budapesten koncertezik a Dream Theater. Március elején a banda volt dobosa, Mike Portnoy is megnézte élőben a csapatot, és kedvére való volt, amit látott.

Eddie Trunknak beszélt részletesen arról a március elején rendezett New York-i Dream Theater-koncertről Mike Portnoy, amelyet a közönség soraiból ő maga is végignézett. „John Petruccival és Jordannel sokat lógtam az elmúlt években is, és ez a családjainkra is áll – mondta a dobos. – Vagyis velük nagyon-nagyon jó és kényelmes kapcsolatban állok, John Myunggal pedig egy utcában lakunk, tehát vele is gyakran összefutunk. A felesége is nagyon jóban van az én feleségemmel, együtt terveztek elmenni a New York-i bulira is. Én meg erre azt mondtam: tudjátok mit? Mi a franc…”

Portnoy maga sem tudta, mire számítson az élménytől, de végül egyáltalán nem bizonyult negatívnak a dolog. „Elmentem a koncertre, és nagyszerű élmény volt, egyáltalán nem olyan kényelmetlen, mint amire számítottam, vagy amitől tartottam. A bulin James is üdvözölt a színpadról, márpedig vele, mint sokan tudják, azóta nem beszéltem, hogy kiléptem a zenekarból. Utána bementem az öltözőjébe, és szó szerint tíz másodperc után kámforrá vált az összes dráma és baromság, ami ott állt közöttünk az elmúlt években.”

Trunk természetesen rákérdezett arra is, hogy tetszett Mike-nak utódja, Mike Mangini teljesítménye. „Mindig is ösztönös dobos voltam, még a saját részeimet sem feltétlenül a lemezverziókhoz hűen játszom koncertről koncertre, miközben Mangini nyilvánvalóan nagyon alaposan áttanulmányozta a dobtémákat, és mindent maradéktalanul kidolgoztak. A precizitásról szól az egész, és baromi jól megy nekik. Szóval gyilkosan játszott. Nem fér hozzá kétség, mennyire fantasztikus dobos, az eredeti változatokhoz hihetetlenül hű formában játssza a témáimat. Kicsit sajnálom, viccelődtünk is a dolgon… Szörnyű helyzetben van: az is baj, ha van rajta sapka, meg az is, ha nincs. Meg is osztotta velem, hogy nem könnyű ez így, és átérzem. Nyilvánvalóan furcsa ez az egész, én is átéltem kicsit, amikor az Avenged Sevenfolddal meg a Twisted Sisterrel játszottam, két elhunyt dobos utódjaként. Én is a lehető legpontosabban igyekeztem elsajátítani a témáikat.”

A Dream Theater május 10-én Mike Manginivel koncertezik Budapesten is a tavalyi A View From The Top Of The World lemez turnéján, a Papp László Budapest Sportarénában, Devin Townsend vendégeskedésével. Jegyinformáció és -vásárlás itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.