Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Plant 2014-ben mégis benne lenne egy Led Zeppelin turnéban?

Úgy tűnik, ismét kezdődik a Led Zeppelin esetleges újjáalakulása körüli huzavona és lebegtetősdi: Robert Plant énekes egy ausztrál tévéműsorban azt találta mondani, hogy a közkeletű vélekedéssel és egykori zenésztársai nyilatkozataival szemben nem feltétlenül ő tehet a 2007-es londoni koncert folytatásának elmaradásáról, és a jövő évben akár rá is érne.

„A két másik fickó bak", mondta Plant a 60 Minutes című ausztrál tévéadásban. „Egy szót sem szólnak, elvannak a saját kis világukban, és mindent rám hagynak... De nem én vagyok a rossz fiú. Látni kell, mi a helyzet a bakokkal – nekem semmi dolgom sincs 2014-ben."

Az énekes szavai érthetően nagy felzúdulást keltettek a nemzetközi rocksajtóban, hiszen Plant eddig kategorikusan kizárta a Led Zeppelin tartós újjáalakulását. A Led Zeppelin két másik tagja, Jimmy Page gitáros és John Paul Jones basszusgitáros/billentyűs is mindvégig kitartott azon álláspontja mellett, amely szerint kizárólag Plant volt az, aki miatt nem követték további fellépések a 2007-es, tavaly Celebration Day címmel DVD-n is kiadott londoni bulit. Page, Jones és Jason Bonham, a néhai John Bonham fia, aki a 2007-es bulin dobolt a bandában, még próbált is közösen, hogy beindítsanak egy új zenekart, de végül nem találtak megfelelő énekest, így a történet idővel elhalt.

„Óriási este volt, amit nagyon sűrű és intenzív felkészülés előzött meg", emlékezett vissza egy két évvel ezelőtti interjúban a 2007-es koncertre a Rolling Stone magazinnak Plant. „Az utolsó próba már eszméletlen jól sikerült, ott végre elkaptuk azt, amit meg akartunk ragadni. De összességében ma már olyan messze vagyok ettől az egésztől, hogy jóformán kapcsolódni is alig tudok hozzá... Kicsit nyűg már ez az egész, hogy őszinte legyek. Kit érdekel? Mármint az embereket érdekli, de egy kicsit gondoljon már bele mindenki az én helyzetembe: lassan már ahhoz is segítséget kell kérnem, hogy átkeljek az úttesten! Nincs lehangolóbb egy csoport bágyadt vén fingnál, és ez tény: emberek, akik már megírták a maguk történetét, és eljutottak arra a pontra, ahol már semmi sem mozdul. Nem kívánok részt venni ilyesmiben, és senkivel sem vállalok közösséget, aki hasonlóban utazik."

A Led Zeppelin táborából egyelőre senki sem kommentálta érdemben a hírt, Jason Bonham saját bevallása szerint nem is érti, mire célzott Robert. „Most néztem meg Robert interjúját, amiben azt mondja, 2014-ben ráér. Nem vagyok benne biztos, hogyan kell ezt értelmeznem. Ti mit gondoltok?", tette fel a kérdést követőinek a dobos a Facebookon.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 Schill Gábor 2013-02-22 14:57
Elég fura lenne, miután 30 évig ellenállt az ötletnek....
Idézet
 
 
+2 #1 the raven 2013-02-22 13:07
Horoszkóp,újrae gyesülünk,vagy mégsem?hívjátok fel az asztro tv-t bakker!!F@xom ki van ezekkel is már....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.