Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Obama és Clinton is hiába kérlelte Jimmy Page-et

A Led Zeppelin hangszeresei általában Robert Plantre szoktak mutogatni, mint a komolyabb megmozdulások vagy egy fullos újjáalakulás kerékkötőjére. Most ugyanakkor John Paul Jones készülő operája mellé újabb adalék érkezett, amely szerint nem ennyire fekete-fehér a helyzet a világtörténelem legsikeresebb rockcsapatánál.

Harvey Weinstein filmrendező a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, a 12.12.12 című dokumentumfilm bemutatóján elmondta: a Led Zeppelin kizárólag Jimmy Page gitáros kategorikus nemje miatt nem lépett fel azon a tavalyi gálakoncerten New Yorkban, amelyet a Sandy hurrikán áldozatainak megsegítésére rendeztek. Pedig Weinstein tényleg minden követ megmozgatott az ügy érdekében: Barack Obama jelenlegi és Bill Clinton volt amerikai elnököt is felkérte, hogy személyesen járjon közbe az ügy érdekében. „Megkaptuk az igent Planttől azzal a kikötéssel, hogy ha Page vállalja, ő is benne van. De Jimmy nem akarta. Még Bill Clinton is beszélt velük, de Jimmy nemet mondott neki. Vagyis Jimmy Page-ről még Obama és Bill Clinton is lepattant…”, idézte fel a történteket Weinstein. A 12.12.12 film egyébként a többek között a Rolling Stonest, Paul McCartneyt és a Nirvana élő egykori tagjait, Bruce Springsteent, Roger Waterst, a Bon Jovit és még sok mindenki mást felvonultató megaesemény krónikája.

Plant legutóbb már azt nyilatkozta: ő személy szerint nyitott lenne egy 2014-es újjáalakuló Zeppelin turnéra, és utalt rá, hogy a helyzet nem olyan egyszerű az ügyben, mint azt általában a médiában lefestik. A zenekar 2007-es londoni koncertjét megörökítő, tavaly kihozott Celebration Day koncertlemez és DVD világszerte több mint egymillió példányban kelt el megjelenése óta.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 BSND 2013-09-15 09:23
Nehogy már úgy ugráljanak ahogy egy bankárok által dróton rángatott elnöknek nevezett valaki akarja.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.