Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Pat Torpey

0724_pattorpeySzerdán, 64 éves korában elhunyt Pat Torpey. A Mr. Big dobosa évek óta küzdött a Parkinson-kórral, és a betegségből származó komplikációk vitték el.

Február 7-én meghalt Pat Torpey, a Mr. Big dobosa. A zenekar annyit közölt, hogy a zenész a Parkinson-kórjából származó komplikációk következtében hunyt el, és azt kérték, mind a család, mint a csapat, mind a menedzsment szeretné, ha tiszteletben tartanák a gyászukat a következő időszakban.

„Több mint harminc éven át Pat Torpey volt a legközelebbi zenei barátom", mondja Billy Sheehan. „Emellett az egyik legkiválóbb ember is volt, akit volt szerencsém ismerni, és megtisztelő módon lehetőségem nyílt vele együtt dolgozni. Mi a Mr. Bigben mind csakis a legnagyobb tisztelettel és elismeréssel tudunk róla szólni. Mindenki szerette, aki csak találkozott vele, és bizonyosan ő volt az egyik legnagyszerűbb rockdobos a világon. Kérem, imádkozzatok a feleségéért és csodálatos fiukért. Szeretlek, Pat. Jobb hellyé tetted ezt a világot, hiányozni fogsz, és sosem felejtünk el. Nyugodj békében, testvérem." „Nagyon elkeserített barátom és korábbi zenésztársam halála”, tette közzé Richie Kotzen, aki korábban szintén játszott pár évig a zenekarban. „Éveken át turnéztunk, zenéltünk, szerveztük a családi összejöveteleket együtt, és még egy házat is átalakítottunk közösen. Humorérzéke, bölcsessége és mosolya mindenhová jókedvet hozott, akárhová ment. Hálás vagyok, amiért ilyen elképesztően fontos barátom és hatásom voltál az életemben, szavakkal ki sem tudom fejezni, mennyire hiányzol majd.”

Pat professzionális karrierje John Parr, majd Belinda Carlisle háttérzenekarában kezdődött, aztán a The Knack és a Mr. Big következett, de menet közben dolgozott többek között Ted Nugenttel és Chris Impellitterivel is. Komplex, technikás, jellegzetes dobjátéka a Mr. Bignek is alapvető alkotóeleme volt. Torpey-nál öt évvel ezelőtt diagnosztizálták a gyógyíthatatlan betegséget, amely miatt a csapat utolsó két lemezének munkálataiban és aktív turnézásában már csak korlátozottan tudott részt venni. „Pat komoly betegséggel küzd, ami neki és nekünk is nagyon nehéz helyzetet teremt. Támogatjuk őt, amennyire csak módunkban áll. És mivel itt a fizikai problémákhoz mentális gondok is társulnak, Patet bizony nagyon kikészítette a helyzet, totálisan magába roskadt, rettenetesen nehezen tudta megemészteni a dolgot. De most már jobb kedve van, és remélhetőleg a velünk folytatott munka is felvillanyozza. Most azt tanulja, hogyan birkózzon meg az élete ezen új kihívásával, és szerintem egyre jobban halad. Nagyon büszke vagyok rá”, nyilatkozta róla nem sokkal a diagnózist követően Paul Gilbert.

 

Hozzászólások 

 
+12 #2 QRman 2018-02-09 11:17
Miattuk kezdtem ezt a zenét hallgatni 91-ben...
RIP..:(((
Idézet
 
 
+11 #1 19EmpEroR75 2018-02-09 06:40
Nyugodjon békében!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.