Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem marketingdöntést hoztunk, ez csak a te indokod arra, hogy neked nem tetszik”

Elég keményen megosztja a Linkin Park közönségét a pénteken megjelent új lemez, a One More Light. Chester Bennington énekes el tudja fogadni, ha valakinek nem tetszik a nettó popként definiálható album, de kategorikusan elutasítja azon vélekedéseket, amelyek szerint kereskedelmi okokból lágyultak volna be még magukhoz képest is.

0218lp

Pénteken jelent meg a Linkin Park új albuma, a One More Light, amely még a zenekar sokéves átlagához képest is rendkívül popos és rádióbarát lett. Mi sem tagadjuk, elsőre az jutott eszünkbe a friss dalok fokozatos elcsepegtetésekor, hogy a nyilvánvaló váltás akár üzleti alapú is lehet: az igen gitárcentrikusra vett, 2014-es The Hunting Party ugyanis nem lett akkora siker, mint a banda korábbi lemezei. A lemez eleve nem került fel az amerikai listák élére, ami mindenképpen csalódást jelentett, világviszonylatban pedig körülbelül egymillió példányban talált gazdára, de az Egyesült Államokban például mind a mai napig nem érte el az arany fokozatot – ezt a szintet korábban a banda összes albuma hozta. Chester Bennington énekes szerint azonban szó sincs kereskedelmi szemléletről.

„Teljesen oké, ha valakinek tetszik a dal, vagy nem tetszik a dal, vagy azért nem tetszik a dal, mert reflexből az rá a reakció, hogy de hát ebben nincs metal, szóval nem jön be”, fejtegette Chester a Kerrang!-nek adott interjújában. „De ha azt mondod, hogy marketingdöntést hoztak, hogy több pénzt keressenek ezzel a lemezzel, kibaszottul kimehetünk, és elkenem a kibaszott szádat, mert kurvára nem erről van szó. Ez csak a te indokod arra, hogy neked nem tetszik. Aki ilyet mond, gyáva szar. Amennyiben egy zenekar bármilyen zenei kockázatot vállal, mert szereti, amit csinál, garantáltan lesznek olyanok, akiknek ez nem tetszik. Viszont ez nem számít. Az a lényeges, hogy megragadtad a lehetőséget, és valami olyat tettél le az asztalra, ami neked fontos volt. Épp ettől művész valaki. Amikor elkészítettük a Minutes To Midnightot, szó szerint felmerült egy beszélgetésünkben, hogy ez a lemez véget vethet a pályafutásunknak. Igazán őszintén megbeszéltük: oké, azért csináljuk ezt, mert imádjuk, és fontos számunkra. Ettől még lehet, hogy a karrierünk szempontjából a lehető legrosszabb döntést hoztuk meg, kreatív szempontból viszont a legjobbat. És azt mondtuk: ez így rendben van, ezzel együtt tudunk élni. Aki viszont személyes szintre viszi ezt az egészet, és emberként támad bennünket ilyenkor, az fogja be. Vagyis nekem is vannak érzéseim az ilyen megnyilvánulássokkal kapcsolatban: legszívesebben megölném, aki ilyeneket mond.”

A Linkin Park június 27-én Sopronban, a VOLT Fesztiválon játszik, részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+1 #16 Sinistra 2017-07-05 21:10
Irtózatosan gyerekes és undok nyilatkozat. Könyörgöm, ha már híres személy, akkor vigyázhatna a szájára, mert sokak számára követendő példakép, így nem mindegy, miket mond publikusan. A kritikát meg tudni kell viselni, sajnálatos, de ezzel jár a hírnév. Kicsit több alázatot, ember!
Idézet
 
 
+3 #15 Tyrranicide 2017-05-23 20:31
azért én ragoznám...legszarabb
Idézet
 
 
+2 #14 sohamaar 2017-05-23 16:19
Nagyon durva, h ez ugyanaz a Chester Bennington, mint aki anno a Grey Daze-ben a Down Syndrome-ot énekelte.
Idézet
 
 
+4 #13 Chris92 2017-05-23 15:05
Na ezek után csak még kínosabb lesz a "visszatérünk a kemény és súlyos gyökereinkhez" féle kiállás egy pár év múlva. Már ha addigra lesz egyáltalán Linkin Park. A lemez meg valami brutálisan szar, a gitárosokat lazán hazazavarhatták volna, úgyis csak elnyomja őket a giccses prüntyögés.
Idézet
 
 
#12 queensryche999 2017-05-22 21:03
Na, így legyen ötösöm. Bizonyos kifejezések valóban túlzóak - bár itt azért jó lenne látni az angol szöveget -, de amúgy semmi gond nincs ezzel, sőt. Félreértést se hagyjunk: nem tetszik, amit hallok. Ahogy látom, sokaknak nem. És? Mi köze ennek ahhoz, hogy Chesterék mit akartak csinálni? Semmi. És nekem ez tetszik.
Idézet
 
 
+16 #11 Seres Tamás 2017-05-22 19:29
Nem kell ezt ragozni, hogy miért ilyen, vagy olyan: ez egy szar.
Idézet
 
 
+13 #10 Szálasihónaljszőre 2017-05-22 19:11
Volt egy pont ebben a nyilatkozatban, ami kiütötte a biztosítékot, ez pedig a "művész".
No offense srácok, de közületek senki sem művész. Mindössze a középszertől egy(!) fokkal tehetségesebb zenészek, akik az első lemez után be is húzták a kéziféket, mondván már senkinek nem kell megfelelni.
Nem attól lesz valaki meg nem értett művész, mert következetesen olyan lemezt szállít a fanoknak, amit azok nem akarnak hallani. És közben elegánsan megfeledkezünk arról a tényről, hogy Chester papa hangja igen feltűnően megkopott az utóbbi években. Ez indokolja inkább a tónusváltást, de ezt is lehet elegánsan, nem kell ehhez átmenni f.szfejbe és végképp nem kell úgy tenni, mintha művészek lennénk. Nem vagytok azok. A nu metál érában volt egy egyedi hang, egy bizonyítani akaró zenekar ... erősen kétlem, hogy az akkori Chester "művészként" hivatkozott volna magára, pedig az akkori rímei sem mutattak túl az "ami nem öl meg, csak erősebbé tesz"-féle lózungokon.
Idézet
 
 
+11 #9 Eyehategod 2017-05-22 17:04
a képen a longeyez-nak még fordítják a poént ....
Idézet
 
 
+7 #8 valarmorgulisz 2017-05-22 16:38
Minden tisztelettel, és albumaik kedvelhetőségév el (még az újban is találtam olyat, ami tetszik, igaz nem sokat):

bazdmeg, ez elég pszichopata nyilatkozat volt. "gyáva szar", "megölném", "gyere ki a hóra és elkenem a szádat" stb... értem én hogy mérgeli, de a kórképére kíváncsi lennék egy szcigologológus nak.

Amúgy inkább hagyja a picsába az LP-zést, és koncentráljon a Dead By Sunrise-ra. Abból jöhetne még 1-2 album.
Idézet
 
 
+15 #7 blackmagic 2017-05-22 14:15
"Szándékosan említettem a kiadót és nem a csapat tagjait, a Linkin Park ugyanis annak idején is maga volt a tökéletes zeneipari kreáció. Akárhogyan is tagadták körömszakadtáig , a bandából az első perctől fogva üvöltött, hogy nem egy dohos garázsban, hanem egy futballpályányi méretű íróasztal mellett pofozták olyanra, amilyenné lett, az eredmények pedig az ötletgazdákat igazolták." Draveczki-Ury Ádám

Ez a lényeg gyerekek! Most nem jött össze...számomra most sem, ahogy soha...
Idézet
 
 
+35 #6 Venomádi 2017-05-22 13:52
Elkenni a kibaszott száját bárkinek? Számos indokot, vagy legalább egyet megértek a lemez mellett, de azért alapállásba vághatná magát ez az ember, aki ahhoz a közönséghez beszél, amelyik előtte vette a lemezeit. Leütötte a labdát, és besértődött, mint egy buzi. Igazi kivagyi-gőg, ami nem a lemez mellett érvel, hanem a te kurva anyádat. Világos, fanatikus ma sem leszek. A Metallica hol osztotta az embereket a St. anger után?
Idézet
 
 
+33 #5 Gergő 2017-05-22 13:48
Jaj de nagy a pofája ennek a tahónak.Tökösen nyilatkozgat,de az albumon nyávog mint egy szájbatekert köcsög.taps.
Idézet
 
 
+24 #4 revdav11 2017-05-22 13:44
Kezd már kínos lenni ez a magyarázkodás, meg a saját rajongótábor oltogatása (nyomdafestéket nem tűrő szófordulatokka l).
Chester papa az ilyesfajta dühöngést a stúdióban kéne a mikrofonállvány mögött, és akkor mindenki boldog lenne.
Idézet
 
 
+23 #3 Codename333 2017-05-22 13:24
továbbra sem az a baj h pop és hogy kísérletezős...hanem h annak is klisés,közönség es és semmitmondó ez a lemez.....de am ezt az embert nem iylennek ismertem eddig...nem értem ezt a kirohanást.Tök jogosan vannak felháborodva az emberek....a one more light oylan mitnha a Linkin Park összeállt volna backstreet boys-al az nsync-el egy közös lemez erejére....egy rossz fiúbanda benyomását kelti az egész....
Idézet
 
 
+8 #2 Tulus 2017-05-22 13:06
Lincsin Szar? Jaj, ugyan már...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.