Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Néha a torkom annyit mond: James, ma nem!”

0628metA ma este esedékes, éles viták kereszttüzében álló glastonburys fellépés, illetve a jövő hétvégi knebworthi Sonisphere kapcsán minden szem a Metallicára szegeződik Nagy-Britanniában ezekben a napokban, így nem meglepő, hogy a Kerrang! aktuális száma is kiemelten foglalkozik a csapattal. A lapban megjelent interjúban a zenekar tagjai őszintén beszéltek arról, hogy fizikailag ők is egyre nehezebben bírják a turnézással járó igénybevételt.

„Minden a fizikai tényezőkön múlik", mondta Kirk Hammett gitáros arra a kérdésre, vajon meddig mehet még tovább a Metallica-gépezet. „Ínhüvely-gyulladás, fülzúgás, szalagsérülések, folyamatos túlterheléses sérülések, ezek mind bejátszanak. Néha azt mondom: bassza meg, a pokolba, gitározni akarok, de a vállam meg a könyököm azt üvölti, hogy nem! A fejed akar valamit, a tested pedig másfelé megy. Ez egy komoly akadály, amit mindenkinek egyénileg kell kezelnie." „Őszintén szólva úgy érzem, hogy a tevékenységünk fizikai oldala az egyetlen dolog, amit nem tudok alakítani", csatlakozott Kirkhöz Lars Ulrich is. „Egyre keményebb és keményebb a helyzet, és nem tudom, ebben a tekintetben meddig tarthat ez az egész. Tudjuk csinálni ezen a szinten 60 évesen is? Vagy ha betöltöttük a 70-et?" A problémák a 2001-es elvonója óta makkegészségesnek számító, igen tudatosan élő James Hetfieldet sem kerülik el. „Néha a torkom egyszerűen annyit mond: baszd meg, James, ma nem! De így viselkedik Lars válla is, miközben Rob lába begörcsöl, Kirk térde megfájdul – mindegy, miről beszélünk, mindenkinek megvannak a maga problémái, amikre figyelnünk kell."

A kérdés persze az, képesek lennének-e valaha is abbahagyni a Metallicát. „Volt olyan idő, amikor készen álltam a továbblépésre", mondta Lars. „2001-ben és 2002-ben, amikor a Some Kind Of Monsterben is látott szarságokkal foglalkoztunk, nagyon is felkészültem erre. Ezer más dologgal tudom magam lefoglalni, amik kreatív szempontból ösztönöznek. Természetesen a Metallica az elsődleges szerelmem és prioritásom, ez foglalja el az első helyet, de nem félek attól, mihez kezdek az életemmel, ha egyszer vége szakad. És komolyan nem hinném, hogy ha egyszer befejeződik a Metallica, még egyszer zenélni szeretnék. De remélhetőleg örökké tart majd a dolog..." Hetfield a maga részéről nem nagyon tudja elképzelni, hogy a zenekar utolsó koncertet hirdetne. „Nem hinném, hogy az ilyesmi bárkivel szemben is fair lenne. KISS-búcsúturné tizedszer? A Scorpions befejezi, aztán turnéznak tovább? Nem lehet megtenni, hogy azt mondod: vége, aztán még sincs vége. Mi mindig is a saját utunkat jártuk, és az is egyedi lesz, ahogyan majd egyszer befejezzük."

 

Hozzászólások 

 
+7 #3 a.75 2014-06-28 20:42
Idézet - Codename333:
most úgy őszintén? csodálkozik James is h fáj mindene szószerint.Nem kéne "széthaknizni" a világot hanem pihenni is kéne néha......úgy talán már lenne lemez is......vagy leglaábbis előbb lenne.....ilyen baromi egyszerű én sztem.....néha NEMET kéne mondani egy két koncertre......

Visszavettek jócskán. Mennyit koncerteznek manapság 50-70 koncertet adnakegy évben?
'91-ben meg 250-et.

Én remélem soha nem vonulnak vissza, legalábbis addig nem amíg én zenét hallgatok.
Idézet
 
 
-8 #2 Codename333 2014-06-28 11:14
most úgy őszintén? csodálkozik James is h fáj mindene szószerint.Nem kéne "széthaknizni" a világot hanem pihenni is kéne néha......úgy talán már lenne lemez is......vagy leglaábbis előbb lenne.....ilyen baromi egyszerű én sztem.....néha NEMET kéne mondani egy két koncertre......
Idézet
 
 
+14 #1 pumpika666 2014-06-28 10:29
"Rob lába begörcsöl"-legalább azt a hülye járások minisztériumába való koncertprodukci óját elfelejti :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.