Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nagyon jól elkülöníthető gitárokat, ütősebb dobokat és basszust akartunk”

Voidkind címmel, április 19-én jelenik meg a Metal Blade-nél a skót Dvne harmadik albuma, amelyről most bemutattak még egy dalt. A zenekar hamarosan Magyarországon is fellép.

0313dvne

2021-ben jelent meg a Dvne kiválóan sikerült legutóbbi lemeze, az Etemen Ænka. Allan Paterson gitáros/basszer, Daniel Barter énekes, Dudley Tait dobos és Victor Vicart gitáros/billentyűs az új billentyűssel, Maxime Kellerrel kiegészülve jövő hónapban szállítják le a folytatást. A Voidkindhoz olyan ihletforrásokból merítettek, mint Dan Simmons Hyperion regényfolyama, a Berserk manga, illetve az utóbbi által inspirált Dark Souls videójáték. „Jobbról és balról nagyon jól elkülöníthető gitárokat, ütősebb dobokat és basszust akartunk, amik élőben is jobban érvényesülnek – mondja a lemezről Vicart. – A szintetizátoros témáknak pedig tisztábban kellett csengeniük. Roppant egyszerű mindkét oldalra bepakolni öt gitársávot meg egy rakás éneket és billentyűt, de az ember sokszor azzal szembesül élőben, hogy az olyannyira kedvelt album dalai még csak nem is emlékeztetnek a lemezverziókra. Ezt szerettük volna elkerülni. Azt dvne_cakartuk, hogy amint megszólal egy dal, a nézők egyből felismerjék a riffet."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Summa Blasphemia
02. Eleonora
03. Reaching For Telos
04. Reliquary
05. Path Of Dust
06. Sarmatæ
07. Path Of Ether
08. Abode Of The Perfect Soul
09. Plērōma
10. Cobalt Sun Necropolis

A Plērōma már ismert, most az Abode Of The Perfect Soul is meghallgatható. A Dvne a lemez megjelenését követően európai turnéra indul, amelynek június 5-én magyar állomása is lesz a Dürer Kertben. Részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.