Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindannyian olyan rock’n’roll-lemezeken nőttünk fel, amelyekre akár táncolni is lehetett”

Waiting On A War címmel friss dalt mutatott be a Foo Fighters. A zenekar tizedik nagylemeze, a Medicine At Midnight februárban jelenik meg.

1108foo

Február 5-én új albummal jelentkezik a Foo Fighters. A Medicine At Midnight a 2017-es Concrete And Gold utódjaként kerül a boltokba, és a zenekar mellett ismét Greg Kurstin látta el produceri feladatait. „Ez a tizedik lemezünk, és huszonöt éves a zenekar”, mondta Dave Grohl az albumról a SiriusXM-nek. „Úgy kezdtünk neki a munkának, hogy oké, nézzük végig, mi van mögöttünk. Játszottunk hangos, zajos, punkos és gyors dolgokat, andalító, akusztikus, barátságos zenét, aztán három-négyperces, kislemezes rágógumi rock’n’roll-popot is. Mi nem volt még? Arra jutottunk: groove-központú bulilemezt még nem csináltunk. Persze nehéz a tánc, a funk és a diszkó szavakat foofighters_cegy mondatba illeszteni a Foo Fighters névvel, engem is halálra rémít a dolog. De mindannyian olyan rock’n’roll-lemezeken nőttünk fel, amelyekre akár táncolni is lehetett: ott volt a The Cars, hát mennyire imádom már őket! Vagy David Bowie-tól a Let’s Dance, vagy a The Power Station, vagy a Tattoo You lemez a Stonestól. Szóval azt mondtuk: oké, ezt a területet még nem derítettük fel, nosza rajta!”

A dallista az alábbi lesz:

01. Making a Fire
02. Shame Shame
03. Cloudspotter
04. Waiting on a War
05. Medicine at Midnight
06. No Son of Mine
07. Holding Poison
08. Chasing Birds
09. Love Dies Young

A Shame Shame című első klip után a zenekar egy csaknem félórás, eddigi negyedszázados pályáját összefoglaló kisfilmmel jelentkezett az albumot felvezető kampányban Times Like Those címmel, majd a No Son Of Mine című számot is közzétették. Most a Waiting On A War is meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#4 Lipi 2021-01-16 08:08
Szerintem ez, meg a "No son of mine" nagyon is jó lett.De a "Shme, shame---" ért tényleg kár, max. altatódalnak menne el.Tónyótol pedig én nem kérnék hozzászólást olyan topichoz, ami vélhetően nem neki íródott, mellőzzük a trollkodást ha lehet.
Idézet
 
 
#3 valarmorgulisz 2021-01-15 20:26
De, kérünk hírt a shock!-tól. A Foo -tól meg picit összeszedettebb dalokat. Bár ez az új már pislákoltat némi reményt, hogy nem a karrierjük legbénább lemeze lesz.
Idézet
 
 
#2 tónyó 2021-01-15 18:21
nem kérünk több fo fighters hírt , köszi
Idézet
 
 
#1 valarmorgulisz 2021-01-15 09:41
ezek jó szar számok eddig. :/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.