Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megvált Uli Kusch-tól Timo Tolkki szupergroupja

Nem működött valami sokáig az egykori Stratovarius főnök, Timo Tolkki új csapatának első felállása, Uli Kusch dobos ugyanis máris távozni kényszerült a Symfoniából. A döntésnek azonban ezúttal nem személyes vagy anyagi, hanem pusztán egészségügyi okai vannak: az egykori Gamma Ray, Helloween, Masterplan dobos karjában még korábban megsérült egy ideg, ami miatt idén valószínűleg nem is lesz képes zenélni.

A Symfonia tavaly alakult meg Tolkki, André Matos énekes (Angra, Shaaman), Jari Kainulainen basszusgitáros (Stratovarius, Evergrey), Mikko Härkin billentyűs (Sonata Arctica, Kotipelto) és Uli Kusch jóvoltából, és idén tavasszal jelentette meg debütáló anyagát, az In Paradisumot. A lemez nemcsak kedvező kritikákat kapott, de a hírek szerint jól is fogy, ám a banda egy februári helsinki fesztiválfellépést leszámítva eddig nem igazán mozgolódott élőben. Mint most kiderült, ehhez a dobos kézbántalmai szolgáltattak okot: Ulinál egy ideg sérülését állapították meg az orvosok, és a legfrissebb vizsgálatok szerint a helyzet olyannyira súlyos, hogy Kusch mester 2011-ben már szinte biztosan nem fog tudni dobolni.

Miután mindez kiderült, a felek kölcsönös egyetértésben arra jutottak, hogy Uli nélkül folytatják tovább a Symfoniát. „Fájdalmas döntés ez mindnyájunk számára, de miután Uli is azt mondta nekünk, hogy az a legjobb, ha nélküle folytatjuk, és nem várakozunk tovább a bizonytalan jövőre, már nem volt kérdés, mit csináljunk. És az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egyszerűen nem várhatunk tovább", áll a zenekar közleményében.

A Symfonia a következő hetekben Alex Landenburggal (At Vance, Annihilator, Mekong Delta satöbbi) játszik majd pár európai és dél-amerikai bulit, majd egyenesen a stúdióba vonulnak, hogy elkészítsék a második lemezt. Ezzel kapcsolatban már konkrét tervekkel rendelkeznek, és azt ígérik, a 2012 márciusában megjelenő anyag alapos turnéin bepótolják az eddigi élő mulasztásokat. Landenburg azonban egyelőre nem teljes jogú tag, csupán kisegíti őket.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.