Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megkezdte börtönbüntetését Paul Di'Anno

Megkezdte szabadságvesztését Paul Di'Anno, az Iron Maiden legendás első énekese, miután csalás miatt elítélték. A frontember 2002 és 2008 között több mint 45 ezer fontnyi rokkantsági támogatást vett fel jogosulatlanul, és a kiszabott kilenc hónapból legalább négy és felet biztosan rács mögött kell majd töltenie.

Di'Anno saját korábbi állítása szerint súlyos idegkárosodást szenvedett a hátában, ami megakadályozta abban, hogy munkát végezzen, de utólag elkövette azt a hibát, hogy saját kezűleg osztott meg egy videót a YouTube-on, amint egy 2006-os koncerten össze-vissza ugrándozik a színpadon. A brit nyugdíjhivatal ezután kezdett el nyomozni, Paul pedig végül február 11-én elismerte a nyolcrendbeli csalás tényét, melyek révén jogosulatlanul vett fel nagyjából 14,6 millió forintnyi támogatást.

Az Iron Maiden két klasszikus első albumát feléneklő Di'Annónak nem ez az első összeütközése a törvénnyel, 1991-ben pedig már töltött is némi időt börtönben különböző kisebb fegyver- és drogügyletek miatt, igaz, akkor az Egyesült Államokban. „A sitt kemény volt, de én keményebbnek bizonyultam", nyilatkozta nemrégiben akkori büntetéséről. „De ennek így kellett lennie, mert különben mindenki átgázol rajtad. Fogalmazzunk úgy, hogy nem lettem odabent senki kurvája..." Paul ezt követően sokáig egyáltalán nem is járt az Egyesült Államokban, tizenhét év után először tavaly vett részt komplett turnén odaát. „Hülye voltam, de miután kitöltöttem az időmet, még mindig bűnözőként kezeltek. Az is voltam, de azért ennyire nem vagyok rossz... Szóval nincsenek túl jó érzéseim Amerikával kapcsolatban. De nem az emberekkel van bajom, hanem a kormányzattal."

Paul tavaly év végén egy interjúban úgy fogalmazott, hogy 3-4 millió dollárért elvállalta volna az Iron Maiden énekesi posztját 1993-ban, Bruce Dickinson távozása után, ha a pénz fele az UNICEF-nek megy, a másik fele pedig valamilyen segélyalapba. „Nincs szükségem pénzre, eleget keresek a saját lemezeimből és a régi Maiden albumokból", mondta akkor. „Számomra ez az egész sosem a pénzről szólt, hanem a zenéről. A rajongóknak köszönhetően főiskolára járathatom a gyerekeimet, és mindent meg tudok nekik adni. Emellett pedig eleget drogozhattam, gondoskodhatok az ex-feleségeimről, a Harley-jaimról és üzemeltethetem az öt klubomat Brazíliában!"

Bebörtönzése előtt az énekes épp egy új lemezen dolgozott, de ennek munkálatai értelemszerűen szünetelnek, amíg a hűvösön tölti az időt. Paul utoljára 2005 decemberében koncertezett Magyarországon. 2009 végére ugyan meghirdettek egy kaposvári koncertet is, de ez végül elmaradt.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#3 Guest 2011-03-15 15:00
Nem voltam a Topon úgy látszik, igazából arra értettem, hogy mindig ordenáré Paul, bocs:D
Idézet
 
 
#2 Draveczki-Ury Ádám 2011-03-15 07:01
Olvasd el még egyszer szerintem :D
Idézet
 
 
#1 Guest 2011-03-14 19:14
Ez a "kibaszott" jelző nem értem miért ilyen fontos egy cikkben...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.