Shock!

január 28.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újabb előzetes szám Jordan Rudess szólóalbumáról: „Ezen a lemezen még blues is akad”

Április 19-én új szólóalbummal jelentkezik Jordan Rudess. A Wired For Madnessről most meghallgatható a második előzetes dal is.

0313rudess

A Music Theories Recordings / Mascot Label Group kiadásában érkezik jövő hónapban Jordan Rudess új albuma. A Dream Theater billentyűse olyan vendégekkel közösen készítette el a lemezt, mint Marco Minnemann, Vinnie Moore, Guthrie Govan, Joe Bonamassa és John Petrucci, de felbukkan a dalokban James LaBrie, Rod Morgenstein, sőt, a filmsztár Elijah Wood is. „Azért élek, hogy kreatív lehessek", mondja Rudess. „Ha megkapom a teret és a szabadságot ahhoz, hogy játsszam a zenémet, olyan leszek, mint egy antenna, amely befogja a körülöttem kavargó gondolatokat és érzéseket. És természetesen azok a zenék is inspirálnak, amiket hallok: ez lehet valami vad elektronikus muzsika is, mint Richard Devine vagy az Aphex Twin, de komolyzene is, például egy csodálatos Chopin-noktürn. jordanrudess_cDe ezen a lemezen még blues is akad, a Just Can't Win ugyanis egy koszos bluesnóta. Meghívtam hozzá Joe Bonamassát és egy teljes rézfúvós szekciót, hogy tényleg úgy szólaljon meg, ahogy kell. A progresszív zenékben utazó rajongóim számára olyan lesz ez, mint Jordan Rudess egy alternatív univerzumban!"

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Wired For Madness - Part 1
02. Wired For Madness - Part 2
03. Off The Ground
04. Drop Twist
05. Perpetual Shine
06. Just Can't Win
07. Just For Today
08. Why I Dream

A címadó egyik felvonása már ismert, most a Why I Dream is meghallgatható. A Dream Theater új albuma, a Distance Over Time februárban jelent meg. A zenekar július 25-én ismét Magyarországon koncertezik, a helyszín ezúttal Székesfehérvár és a FEZEN lesz. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.