Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Max: „Paulo Jr. nem játszott a régi Sepultura lemezeken”

Paulo Jr. basszusgitáros 1996-ig egyetlen Sepultura albumon sem játszott – derült ki egy friss Max Cavalera interjúból. A Soulfly főnök és öccse, Igor közös csapata, a Cavalera Conspiracy tavasszal jelenteti meg második lemezét, Max ennek kapcsán nyilatkozott a Revolver magazinnak.

Márciusban jelenik meg a Roadrunnernél a második Cavalera Conspiracy album Blunt Force Trauma címmel, ami Max Cavalera szerint még direktebb, mint a két évvel ezelőtti Inflikted debüt volt. „Marc Rizzo azt mondta, hogy szerinte az anyag némely része egyenesen úgy szól, mint a Cannibal Corpse, Igor pedig fantasztikusan játszik. A dobolása arra emlékeztet engem, mint amikor még a Sepulturában zenéltünk, igazi topformában van. Mint a Beneath The Remainsen vagy az Arise-on: akkoriban is szupergyors volt, és gyilkos energiákat préselt ki a dobokból", mondta Max a lapnak.

A készülő albumról az is sokat elárul, hogy a dalok egy része igen rövid. „Egy csomó nóta másfél-két perc hosszú, és van egy kis Raining Blood-érzetük, amikor hallgatod őket, ami újdonság tőlünk. A Lynch Mob című dalban pedig Roger Miret vendégeskedik az Agnostic Frontból, aki talán a kedvenc énekesem az egész New York-i hardcore színtérről", nyilatkozta a frontember.

Annak kapcsán, hogy régi csapata, a Sepultura hamarosan a teljes 1991-es Arise lemezt eljátssza majd egy speciális brazil fellépésen, Max szót ejtett az interjúban a klasszikus korszak dalszerzési módszereiről is. „Ugyanúgy ment akkor is minden, mint a Soulflyban: mindenkinek megadtam a lehetőséget. Igor rengeteg tempóval jött elő, például a Territory alapjait is ő hozta. Úgy játszott egyre jobban, ahogy a banda is egyre jobb lett. Paulo Jr. volt a csapat egyetlen zenésze, aki nem fejlődött akkoriban túl sokat. Azt hiszem, a Roots volt az első lemezünk, amin tényleg játszott... Azelőtt mindig Andreas Kisser és én nyomtuk fel a basszustémákat, mert Paulo nem tudott olyan jól zenélni. De barátok voltunk, szóval valahogy úgy álltunk az egészhez, hogy maradjon csak a zenekarban, és nem rúgtuk ki. Ha játszottunk, letekertük a hangerőt, hogy senki se hallja a basszust ..."

Max korábban is utalt már arra, hogy annak idején Paulo XistoPinto Jr. basszusgitáros volt a Sepultura leggyengébb láncszeme, de ilyen direkt formában még sosem került terítékre a téma. Hogy valamit szegény Paulo védelmében is mondjunk: az általunk látott Sepultura koncerteken semmi gond nem volt a játékával, igaz, akkor jó néhány év eltelt már az említett időszakhoz képest...

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 Guest 2011-03-29 21:53
ha igaz is, kétlem h max-nek szüksége lenne arra, h ezt ország világ elé kürtölje.
amúgy a 2006-os pesti sepu bulin, nem volt semmi gond a basszussal, meg amúgy is, paolo alapból nem egy rossz arc...
Idézet
 
 
+1 #2 Guest 2011-01-31 20:20
Szerintem a Sepu basszustémáihoz nem kell nagy ész, bár a Beneathen volt tekerés, nyugodtan adhattak volna ennek a szerencsétlenne k kakaót annyira csak nem volt szar
Idézet
 
 
+2 #1 Nagaarum 2010-12-04 09:52
Ezt a bunkót! :-D
Nem lepne meg, ha ez egy újabb balhézás kezdetét jelentené...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.