Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Máj- és hasnyálmirigy-károsodás vitte el Alexi Laihót

Nyilvánosságra került Alexi Laiho boncolási jegyzőkönyve: ennek alapján közvetett módon az alkohol okozta a gitárhős halálát. Alexi december végén, 41 évesen hunyt el.

0105alexi

Kimberly Goss, Alexi Laiho volt élete párja és zenésztársa hozta nyilvánosságra a december végén elhunyt gitáros halálának okát. Mint kiderült, a tragédiát a máj és a hasnyálmirigy kötőszövetének agresszív degenerációja okozta, amely egyértelműen az alkoholfogyasztásra vezethető vissza. Emellett Alexi szervezetében fájdalomcsillapítókat, opiátokat és altatókat is találtak. Noha Alexi és Kimberly hosszú évekkel ezelőtt szétment, hivatalosan sosem váltak el, vagyis a finn jogszabályok értelmében még mindig házasoknak számítottak Laiho halálakor, annak ellenére is, hogy Alexi eközben Ausztráliában feleségül vette Kelli Wrightot. Emiatt kapott értesítést Kimberly a finn hatóságoktól a boncolási jegyzőkönyvről.

bodomaftermidnight_cAmi Alexi zenei hagyatékát illeti, Paint The Sky With Blood címmel érkezik a Napalmnál április második felében a Bodom After Midnight minialbuma, amelyet eredetileg bemutatkozásnak szánt a zenekar, ám Laiho tragikus halála miatt egyben záróakkord is a kérészéletű pályafutás végén. A 14 perces EP-re három dal kerül fel: a címadó Paint The Sky With Blood, amely az előzetes ígéretek szerint leginkább a Children Of Bodom korai korszakára hajaz bizonyos modern hatások mellett, a riffcentrikus Payback’s A Bitch, illetve a Dissection Storm Of The Light’s Bane klasszikusának minden bizonnyal legismertebb darabja, a Where Dead Angels Lie. A zenekar a Finnvoxban rögzítette a lemezt tavaly ősszel, mindössze néhány héttel Alexi halála előtt.

A Children Of Bodom Hate Crew Deathroll lemezéről a Klasszikushock rovatunkban olvashatsz bővebben.

 

Hozzászólások 

 
#3 Claudius Oltarimanus 2021-03-08 05:46
Hát itt nem kellett 6 év orvosi egyetem a halál okának megállapításáho z. A fájdalomcsillap ítókat meg gondolom nem poénból szedte be.
Idézet
 
 
#2 Carrast 2021-03-06 18:32
nagy kár érte.. hírhedten nagy partiarcok voltak és ennek sajnos meg is lett az "eredménye"
Idézet
 
 
#1 Kormorán 2021-03-06 11:40
az alkoholizmus nem jó dolog...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.