Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lulu: legalább sperma nincs a borítón...

A borító alapján akár a komoly művészkedés is benne van a pakliban a Metallica és Lou Reed október 31-én érkező közös lemeze, a Lulu kapcsán, de a felek továbbra is rendkívül lelkesek. Annyi bizonyos, hogy a kíváncsiságot már eleve sikerült elég magasra korbácsolniuk az együttműködés sajátos jellege által...

Már tudjuk, hogy Kirk Hammett és James Hetfield el is sírták magukat Lou Reed egyik szövegének hatására, és most végre az is kiderült, hogy az énekes és a Metallica először nem ebben a speciális munkában gondolkodtak: eredetileg Reed régebbi, kiadatlan anyagaiból akartak újraértelmezni egy adagnyi dalt. Az egykori Velvet Underground főnöktől jött az ötlet, hogy inkább ahhoz a Frank Wedekind művein alapuló színdarabhoz írjanak közösen valamit, amit április óta játszanak Berlinben. „Nagyon érdekelt minket a közös munka", mondja a kollaborációról James Hetfield. „Persze óriási kérdőjelek kavarogtak bennem: milyen lesz, mi fog történni? Ebből a szempontból nagyszerű volt, amikor elküldte nekünk a Lulu szövegeket, mert belemélyeszthettük a fogainkat a dologba, én pedig levethettem az énekesi és szövegírói énemet, hogy csak a zenére koncentráljak. A szövegek roppant erőteljesek voltak, mögöttük egyfajta atmoszféra-teremtő hangzásképpel. Ott ültünk Larsszal egy akusztikus gitárral, és hagytuk, hogy oda vigyen minket ez az üres vászon, ahová csak akar. Nagy megtiszteltetés volt, hogy felkértek minket: nyomjuk rá a 'tallica bélyeget. És pontosan ezt is tettük."

„Egyfajta okos, intelligens formában kellett életre keltenünk a Lulut a rock eszközeivel", teszi hozzá Lou Reed. „És a legkeményebb power rockhoz, ami csak létezhet, a Metallicára van szükség. Amikor először játszottunk együtt, tudtam: egy álom valósult meg. Ez a legjobb dolog, amit csak valaha is csináltam, méghozzá a legjobb csapattal, akiket csak találhattam." Mivel egyelőre senki sem tudja, mit várjon a zenétől, Kirk Hammett hangsúlyozza: a Lulu nem Metallica lemez, és nem is Lou Reed, hanem valami más. „Egy új állatfajta, egy hibrid", véli a gitáros.

Habár a hivatalos fotókért és az artworkért Anton Corbijn felel, akit a Metallica a '90-es évek második felének vitatott korszakában foglalkoztatott, a borítóra a jelek szerint azért szerencsére nem hozták vissza Andres Serranót és testnedvektől fröcsögő elképzeléseit... (Az élcet félretéve: természetesen mi is kíváncsiak vagyunk rá, mi lesz ebből az egészből, mert el sem tudjuk képzelni.)

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 kamikaze 2011-09-02 10:05
Azért testnedv az van, már ha a próbababa ,,vérezhet". A Lulu felirat szerintem ugyanis vérrel van írva. Ami ugyan egy picit habzik, vagyis tüdővér kéne legyen, a képen pedig a vállból ,,szivárog", de lényegében mindegy. Nekem nem tetszik, de egyéni az biztos. A zene lesz a fontos, ez a borító viszont a hatáskeltésen kívül sajnos semmi jóval nem kecsegtet.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.