Shock!

szeptember 27.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lou Reed megríkatta Hetfieldet és Hammett-et

Ahogy közeleg Lou Reed és a Metallica közös, Lulu című albumának megjelenése, úgy derül ki egyre több apró részlet a felvételekről és a munkálatokról. Kirk Hammett ezúttal azt árulta el, hogy Reed egyik dalszövegének hatására elsírta magát – és nemcsak ő, hanem James Hetfield is.

„A Junior Dad című dal felvételei közben történt a dolog", magyarázta a Metallica szólógitárosa a The Pulse Of Radiónak. „Három vagy négy héttel előtte vesztettem el az édesapámat, és egyszerűen ki kellett rohannom a kontrollszobából... A konyhában találtam magam zokogva. James ugyanilyen állapotban jött utánam – ő is sírt. Döbbenetes volt."

Hetfield megrendülése szintén érthető, hiszen a Metallica énekes/gitárosa mindössze tizenhárom éves volt, amikor kamionsofőr apja otthagyta a családját. James ezután anyjával élt, aki három évvel később hunyt el rákban: vallási meggyőződése miatt nem hagyta, hogy orvosok segítsenek rajta. A zenész ezt követően idősebb féltestvérével, Daviddel lakott. Apja, Virgil 1996-ban hunyt el.

A Lulu album október 31-én jelenik meg Európában, az Egyesült Államokban pedig – szokás szerint – egy nappal később. Lou Reed a Frank Wedekind művein alapuló, jelenleg Berlinben futó azonos című darabhoz írta a dalokat, amelyeket aztán Hetfieldékkel közösen öntött végső formába. A szóban forgó Junior Dad mellett a lemezen olyan dalok szerepelnek majd, mint a Mistress Dead, a Pumping Blood vagy a Little Dog.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.