Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lombardo: „El tudod képzelni, mi lenne, ha egyikünk meghalna?”

0507davejeffUtólag hátborzongató visszaolvasni azt az interjút, amit Dave Lombardo, a Slayer jelenleg tisztázatlan státuszú dobosa adott mindössze egy nappal Jeff Hanneman május 2-ai halála előtt egy amerikai rádióállomásnak. Az ütős ebben úgy fogalmazott: mindenképpen reméli, hogy rendeződnek az üzleti nézeteltérések közte és társai között.

„Az alap az, hogy két és fél évvel ezelőtt újra kellett tárgyalnom a szerződésemet, és ehhez szereztem egy ügyvédet, mert túl bonyolult volt az ügy ahhoz, hogy egymagam rendezzem", magyarázta Lombardo a KZRadiónak május 1-jén, egy nappal Hanneman halála előtt. „És az ügyvédem feltett bizonyos kérdéseket, amikre nem pontos, nem helyes válaszokat kapott. Két és fél évig dolgozott ezen utána, aztán elérkezett 2013, el kellett indulnunk turnézni, én pedig azt mondtam: srácok, azt tanácsolták nekem, hogy ne menjek turnéra addig, amíg nem oldjuk meg ezt az egészet. Tisztaságra és átláthatóságra van szükségem. Elmész, pénzt keresel valakinek, és ha valaki ebből neked százalékosan fizet, tudnod kell, hová megy a többi pénz. Azt mondják, nem kell tudnom, de szerintem ez nem így van. Honnan tudnád, hogy megfizettek-e, ha semmi mást nem tudsz? Kicsit bonyolult az ügy, és többről is szól ennél. De megpróbálom rendezni a helyzetet, hogy visszatérhessek a zenekarba. Küldtem egy emailt Kerrynek és Tomnak, mielőtt turnéra indultam a Philmmel, és azt írtam nekik: gyerünk, srácok, rendezzük ezt férfiakhoz méltó módon, dolgozzuk ki a megoldást. Szét fog esni a zenekar legendája, a rajongók csalódni fognak. A történelmünk miatt is meg kell ezt tennünk, mert ez valami olyasmi, amit egyben kell tartanunk. De nem kaptam választ, nem kerestek meg. Úgy érzik, amiért 1992-ben kiléptem tíz évre, nem érdemlem meg, hogy teljes rálátásom legyen az üzleti ügyeikre. Szeretem a srácokat, olyanok, mintha a testvéreim lennének, és azt kívánom, bárcsak ne történt volna meg mindez. De most olyan, mintha egy fal lenne közöttünk."

Ami a rajongók csalódottságát illeti, Lombardo szerint egy zenekarban játszani jóval bonyolultabb, mint azt a többség képzeli. „Az emberek nem értik meg, hogy ha zenész vagy, részben üzletembernek is lenned kell a szerződések miatt. Ha nem rendezed a szerződéseidet és nem követed az üzleti ügyeidet, mások le fogják nyúlni a pénzedet. Ott volt Chuck Berry vagy Ray Charles, az összes arc a korai időkben, akik mondjuk kerestek ötszáz dollárt. Egy szegény zenész persze már száz dollárral is elégedett, és azt mondja: hűha, kerestem egy százast! Igen, és mi történt a maradék négyszázzal? Ki tette zsebre? Ha zenész vagy, ugyanúgy kell értened a szakma üzleti részéhez, mint a művészetedhez, a zenédhez, és professzionális módon kell gondolkoznod. A rajongók persze megszólaltak: úgy érzik, a csapatnak együtt kell maradnia, és nem bérzenészeket kell csatasorba állítani. Jon Dette nagyszerű srác, de készített valaha lemezt? Vett fel valaha bármit is? Szerintem nem. Hogy állíthatnak be a helyemre egy ilyen arcot, aki soha semmit nem készített a pályafutása során? Micsoda zenei döntés ez egy előadó részéről? Ez olyan, mintha bevennék a zenekaromba valaki olyat, akinek semmi köze a súlyos zenékhez. Nagyon furcsa."

Lombardo persze reménykedik, hogy a helyzet rendeződik a rajongók érdekében és a csapat hírneve miatt is. „Amikor megöregszünk és már nem tudunk többet játszani, azt akarom, hogy úgy fejezzük be, hogy még mindig mi vagyunk a Slayer. Mert még életben vagyunk. El tudod képzelni, mi lenne, ha egyikünk meghalna? Utána már nehéz. Mint a Led Zeppelinnél. A Jason Bonhammel felálló Led Zeppelin már nem ugyanaz. Meghallom a dupla lábdobot Jason Bonhamnél, és az jár a fejemben: miért csinálod ezt? A Zeppelinben egy lábdob volt!"

Nem tudjuk, Hanneman halála mennyire írja felül Lombardo és a többiek konfliktusát. A Slayer mindenesetre június 26-án a Hegyalja Fesztiválon játszik, vagyis elég hamar el kell dőlnie a kérdésnek, ki dobol majd a bandában Európában.

 

Hozzászólások 

 
+2 #7 Flagellator1974 2013-05-11 13:25
Amit Lombi Dette-ről mondott, az nagyon lekezelő, még ha igaz is. Bérdobosról van szó, aki teszi a dolgát, ki a faszt érdekel, hogy rakott-e lemezt össze valamikor is? Lombinak volt része benne, legyen boldog vele, ő már egy legenda. Köze nincs ahhoz, hogy a banda kit doboltat bérbe helyette. Viszont abban meg neki van igaza, hogy a Slayer üzleti vállalkozás is attól a pillanattól kezdve, hogy van nyereség. FucKing felhúzta az orrát, hogy Lombi bele akar látni az üzleti ügyekbe, és pl. annak idején, amikor Lombi visszatért nem akarta teljes jogú tagként visszavenni, még ő kérte ki magának! Detteről meg csak annyit: remek dobos! Ha ő lenne a Hegyalján, bizony nem bánnám!
Idézet
 
 
-7 #6 kéjsóvár bohóc 2013-05-08 08:04
Dév bojnak mi baja van Dette-vel??? Dette egy piszkosul jó dobos! Akkor mi a gond? Dév boj meg ennyi erővel Gene Hoglan helyére nem ülhetne be!
Idézet
 
 
+4 #5 Sanctus 2013-05-07 16:58
Idézet - SwedenIsHeaven:
A zeneipar csúnyábbik fele.
Szerencsére vannak olyan bandák is, akik a zenélés öröméért vannak együtt.


Ez olyan, mintha ingyen dolgoznál, mert örülj, hogy dolgozhatsz.
Valamiből élni is kell... nyílván, abból is meg tud, amit eddig kapott, de ami jár, az jár.
Idézet
 
 
+5 #4 simple 2013-05-07 13:07
Én teljesen igazat adok Lombardonak - már ami a pénzügyeket illeti, a dobcserés témához csak annyit, hogy a Testament: Live At The Fillmore óta nagy Jon Dette fan vagyok -, és aki ezt nem érti, gondolkozzon el azon, hogy a zenész, aki tisztán akarja látni, hogy milyen pénzek hova mentek, az nem csak magára gondol, hanem a családjára is, sőt a gyerekének vagy az unokájának a jövőjére is. Akinek pénze van, az tervez. Méghozzá elég távolra. A Rolling Stonesék miért tudták azt megtenni, hogy eladhatatlanul drágán adják a jegyeiket? Miért kell egyáltalán ilyet tenniük, hisz már ha kisujjukat mozdítják, akkor is milliomosan halnak meg. De nem így a rokonaik, szeretteik, akikről ők gondoskodnak!!! !!! (Bár hozzáteszem, ha Lombardo csak magára költene, akkor is igaza lenne.)
Idézet
 
 
+12 #3 Tom 2013-05-07 12:22
Ők már el jutottak arra a szintre, ahol sok pénz van a banda működésében. Szerintem ez, illetve az, hogy foglalkoznak azzal, hogy ne legyenek kizsebelve, nem jelenti azt, hogy a zenéjüket ne őszintén nyomnák. Szerintem bele kell nyugodni abba, hogy ez ilyen szinten ezzel jár. Van akik meg tudják oldani a dolgot szépen, és nincs róla szó a sajtóban. Valahol kibukik a szarakodás. Tény, hogy kurva illúzió romboló, de ez van. Mindenki pénzből él.

Idézet - SwedenIsHeaven:
A zeneipar csúnyábbik fele.
Szerencsére vannak olyan bandák is, akik a zenélés öröméért vannak együtt.
Idézet
 
 
+1 #2 SwedenIsHeaven 2013-05-07 10:13
A zeneipar csúnyábbik fele.
Szerencsére vannak olyan bandák is, akik a zenélés öröméért vannak együtt.
Idézet
 
 
+6 #1 codename333 2013-05-07 09:47
hát azért ez tényleg nagyon durva :S.......am én azt mondom most csinálják még ezt a lemezt amit terveztek meg ami elviekben készül, úgymondd "utólsó szó jogán" aztán sztem hagyják abba.....Bár ki tudja...lehet nagyobb felelősség ketrecbe zárni és láncra verni a Slayer nevű szörnyet mint tovább vinni.De akkor emg hozzák visssza Lombardot leglaább a trió legyen egybe.Bár gáz amit King is csinál....ez flegmázás nekem sosme jött be....A lényeg h rendezzék le végre.....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.