Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Közösen dolgozik Dave Mustaine és Dan Spitz

Egyelőre nem tudni, pontosan milyen minőségben, de Dave Mustaine is nagy erőkkel dolgozik a volt Anthrax gitáros Dan Spitz új albumán. A projekt Deuxmonkey néven fut. A Megadeth főnök eredetileg csak vendégként szerepelt volna a készülő lemezen, de végül teljesen belefolyt a munkálatokba.

Mustaine az új-zélandi 3news.co.nz-nek nyilatkozva ejtett el pár mondatot a jelenleg is zajló lemezkészítésről. Dan Spitz eredetileg csak egy kis vendégeskedésre kérte fel a Megadeth főnökét, Dave azonban meglátta a fantáziát a lemezben. „Tudtam már egy ideje erről a projektről, aztán amikor bent jártam Dannynél a stúdióban, megkérdeztem tőle, hogy szerinte kész van-e az anyag. Érdeklődött, hogy miért kérdezem ezt, én meg felsoroltam neki, hogy itt és itt ezt meg azt csinálnám. Ő pedig azt mondta, enyém a pálya. Szóval feltűrtem az ingujjamat, és teljesen a lemezének szenteltem az energiáimat", foglalta össze a sztori lényegét Mustaine, aki szerint a Deuxmonkey hangzása leginkább a Soundgarden, a Disturbed és a Rage Against The Machine keverékeként írható le, vagyis nem thrashről, hanem amolyan modern metalról van szó. Egyelőre nem tudni, hogy Dave producerként felügyeli-e a munkálatokat, vagy esetleg egy-két rövid vendégeskedésnél többet is játszik majd az albumon.

A Deuxmonkey a felszín alatt már jónéhány éve létezik, az eredeti tagságban Spitz mellett az Accept basszusgitárosa, Peter Baltes is érdekelt volt, de ő most aligha ér rá ezzel foglalkozni, hiszen a Blood Of The Nations albummal a germán metal legenda ismét bekerült a nemzetközi metal vérkeringés fősodrába (február 2-án Budapesten is fellépnek). Spitz csapatának dobosa az Yngwie Malmsteen mellől ismert Patrik Johansson, az énekes pedig Androo O'Hearn.

Dan Spitz 1982-től szolgált a New York-i thrash legenda szólógitárosaként, végigzenélte a zenekar legsikeresebb korszakát, majd a '90-es évek közepén, a Sound Of White Noise album turnéit követően került ki a csapatból. A 2005-ös Among The Living felállásos újjáalakulás őt is visszahozta, azon a nyáron Mezőtúron is fellépett a csapattal, de végül nem maradt társaival. A gitáros napjainkban nem főállású zenész, gitározás helyett jól menő luxusórásként keresi a kenyerét, és csak mellékesen metalkodik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.