Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

King: „Mindent megtettünk Jeffért, amit tehettünk”

0716jeffSzeptember elején új Slayer-lemez jelenik meg Repentless címmel, és a zenekar már nagyban turnézik is az Egyesült Államokban, a Rockstar Energy Drink Mayhem fesztiválturné főattrakciójaként. Kerry King a friss interjúkban már elég részletesen beszél a friss dalokról, és mint kiderült, nem kizárólag a csak Hannemanthemként emlegetett címadónak van köze a 2013-ban elhunyt Jeff Hannemanhez.

Eddig is tudtuk, hogy a Slayer új albumának már ismert címadó száma tisztelgés Jeff Hanneman előtt, ám Kerry King most elárulta: áttételesen egy másik darab, a Chasing Death is kapcsolódik a két éve elhunyt gitároshoz. A témát eredetileg Armand Crump, King gitártechnikusának 2012-es, drogtúladagolás okozta halála ihlette – ám ő bevallottan amolyan ébresztőnek is szánta a dalt Hannemann-nek, aki akkor már nem játszott a csapattal, és alkoholizmusa miatt egyre rosszabb egészségügyi állapotba került.

„Megpróbáltuk Jeffet is bevonni a dolgokba", idézte fel King az Illinois Entertainernek. „Ő korábban, a karsérülésével konkrétan kicselezte a halált. Szerintem az emberek nem is tudják, hogy mennyire súlyos volt akkor a helyzet. Az orvosa sem véletlenül kezdte azzal, hogy akkor most először megmenti az életét. Nem tudtuk, hogy egyáltalán túléli-e... Miután elhagyhatta a kórházat, egy ideig tiszta volt, én meg mondtam neki: haver, túljártál a halál eszén, kaptál még egy esélyt arra, hogy elkezdd megint ezt az egészet elölről, bazmeg, gyere, és játssz velünk pár bulit. Aztán amikor utoljára kórházba került, tudtam, hogy rossz a helyzet, de azzal nem voltam tisztában, hogy ennyire. Arra a bizonyos telefonhívásra egyikünk sem számított. Nem tudtam, hogy képes lesz-e valaha is kikeveredni ebből az egészből, de azt nem hittem volna, hogy ennyire gyorsan lezajlik minden. De nem fogsz tudni eredményeket elérni egy függőnél, ha ő nem partner ebben. Mindent megtettünk érte, amit tehettünk, de ez személyiség kérdése, haver. Ha valaki nem elég erős ahhoz, hogy megbirkózzon a függőségével, akkor ez fog történni."

Paul Bostaph, a zenekar visszatért dobosa – aki jelentős mértékben Jeff egyik legutolsó zenekari döntésének köszönhetően ülhetett be ismét a Slayer cucca mögé – eközben a RiffYou-nak azt mondta: Hanneman számára végig ott volt velük a stúdióban az album készítése közben. „Nagyon keményen, folyamatosan ott lebegett felettünk, hogy elveszítettük a barátunkat", mondta a dobos. „Végig Jeffre gondoltam, miközben a lemezt készítettük, egyetlen pillanat sem adódott, hogy nem lett volna ott a fejemben, és éppen ezért nagyon sokat is jelent számomra ez a produkció. Jelen volt ő is a felvételeknél, mi pedig úgy dolgoztunk, hogy egy percre sem feledkeztünk meg róla."

Bostaph biztos benne: Jeff is azt szeretné, ha a Slayer menne tovább. „Nem akarná, hogy abbahagyjuk, hiszen ez az ő zenekara volt, és kész. Innentől fogva tisztességesen kell mennünk előre. Egy barát elveszítését sosem láthatod előre, így amikor megtörténik, két választásod van: feladod, vagy mész tovább. Hogy könnyű volt-e meghozni a döntést a továbbhaladásról? Nem hinném, hogy az lett volna. De most akkor is itt vagyunk."

A Repentless szeptember 11-én jelenik meg. A Slayer november 7-én Bécsben, a Gasometerben koncertezik az Anthrax és a Kvelertak társaságában.

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 Venomádi 2015-07-22 13:50
Én mondjuk nem mondanám, hogy olyan baromi sok szíve lenne (szám szerint egy.. puff), inkább az a fajta aki túlteszi magát ilyeneken szerintem hamarabb. Egész karrierjük során a halálról daloltak, szóval úgy érzem az a szellemi létállapot már adott volt. Érdekes ugyanez a Slipknot-nál ahol férgekről meg rohadásról nyomták, Paul gray kapcsán kellett egy pár év mire összeszedték magukat. 50 fölött meg van két lehetőséged elfogadni a halált, főleg ha már mellőled esnek ki társak, az egyik, hogy vallásosabb leszel, a másik hogy inkább dekadensebb, ezzel együtt tapló is :). Jeff kapcsán a megjegyzés, hogy rohad a földben, igazából olyan hogy nem beszélünk így emberről, mégsem érzek ezen leminősítést, ez attól még így van. Az ember mono-drámájának a végső áhított fázisa, hogy a földi lét után még feljebb jut majd, és ez vallás nélkül is bekövetkezik, teljesen mindegy, hiszen ugyanannak a teremtő erőnek hullasz vissza, mint amelyik életet adott, és ez attól még teljes elmúlás az egyénre nézve. Onnantól már lelkiismeret kérdése szerintem, ki hogy beszél az adott emberről. Úgy tudom azt tartja az eredeti mondás, hogy halottról igazat vagy semmit. Ez a legtisztességes ebb búcsú egy embertől. Mindenki mehet a dolgára.
Idézet
 
 
+1 #3 bogar 2015-07-22 12:25
Ezekhez még hozzátenném, hogy szegény Jeff halála már bőven a rerágott csont kategóriába tartozik.

A következő lemeznél majd az lesz téma, hogy Jeff szelleme már nem lebegett felettünk és Holt is belefolyt a dalszerzésbe, etc...

De nem akarom bántani őket. Ezeket a kérdéseket kapják és szépen válaszolgatnak is rájuk. Én egyébként azok táborát erősítem, aki nem tud haragudni King-re még akkor sem, amikor túlmegy a jó ízlés határain. Ő egy ilyen fazon és 50 pluszosként már nem lesz PC sosem! :-)
Idézet
 
 
+3 #2 sanyi 2015-07-22 11:31
Idézet - Venomádi:
Mi ez az inaktivitás? Csak nem Kerry Kingbe nem tudtok belekötni?


Esküszöm, én is erre gondoltam. Kerry most egy nagyon őszinte, jó barátként viselkedő nyilatkozatot tett és most nem lehet fogást találni a szavain. Így aztán senki nem kommentelt. Pedig általában, ha ő mondd valamit, mindig jön a komment áradat, hogy mekkora paraszt.
Azt pedig ugye nem szeretik írni az emberek, hogy fú, most pozitívan csalódtam az öregben. Lehet, hogy mégis van szíve, érzései stb...
Idézet
 
 
+3 #1 Venomádi 2015-07-22 10:57
Mi ez az inaktivitás? Csak nem Kerry Kingbe nem tudtok belekötni?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.