Shock!

május 17.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

King Kobra: a második fejezet második lemeze

Július 5-én jelenik meg a Frontiers gondozásában a Carmine Appice és Paul Shortino nevével fémjelzett King Kobra új nagylemeze, amely a II címet viseli. A furcsa elnevezés nyilvánvalóan arra utal, hogy a pár évvel ezelőtti újjáéledés óta ez a formáció második stúdióalbuma.

A King Kobra legutóbb 2011-ben adott ki lemezt, több mint huszonöt évvel azután, hogy a banda eredeti felállása megalkotta a dallamos metal műfaj klasszikusainak számító Ready To Strike és Thrill Of A Lifetime albumokat. „Azért választottuk az új anyagnak a II címet, mert ez a második lemezünk az újjáalakulás óta, amit a zenekar második generációja szállít le, a mikrofonnál Paul Shortinóval”, mondja az anyagról David Michael-Philips gitáros. „Paul egyedi stílusa új érzésvilágot adott a csapatnak, ami eltér attól, amit a ’80-as években képviseltünk az eredeti énekesünkkel, Mark/Marcie Free-vel. Szerintem ez a rebootra utaló elnevezés megadja Paulnak azt, amit megérdemel, miközben az eredeti énekesünk és hangzásvilágunk előtt is megemeljük a kalapunkat.”

A csapat új lemezén a tagok szerint érzékelhető egy határozott ’70-es évek-beli érzésvilág is, ami azzal magyarázható, hogy a King Kobra zenei gyökerei erre az időszakra nyúlnak vissza. „A King Kobra a ’80-as évek bandája volt óriási zenészekkel, de ugyanígy a ’70-es évekbe ágazó gyökerekkel. Megpróbáltuk kombinálni ezt a kettőt, ami szerintem sikerült is”, mondja Carmine Appice dobos, a csapat vitathatatlanul legismertebb tagja, aki olyan neveket emleget a párhuzam kapcsán, mint a Montrose, a Bad Company, a Deep Purple vagy saját korabeli bandája, a Cactus.

Az új King Kobra lemezre tizenkét dal kerül fel, a produceri munkálatokat David Henzerling végezte Appice-szel és Shortinóval közösen. A banda másik gitárosa Mick Sweda, a basszer pedig Johnny Rod, akit leginkább a W.A.S.P.-ból lehet ismerni. A Have A Good Time-ra forgatott klipben az egykori Pantera és jelenlegi Hellyeah dobos Vinnie Paul is felbukkan.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.