Shock!

április 21.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két Grammyt is nyert Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne nyerte az idei Grammyt mind a legjobb metálelőadás, mind a legjobb rocklemez kategóriájában. A 74 éves énekes a múlt héten jelentette be, hogy örökre felhagy a turnézással.

0206ozzy

Magyar idő szerint hétfőre virradóra rendezték Los Angelesben a 65. Grammy-gálát. A legjobb metálelőadás kategóriájában Ozzy Osbourne nyerte a díjat a tavalyi Patient Number 9 album Degradation Rules daláért, maga mögé utasítva a Ghost Call Me Little Sunshine-ját, a Megadeth We'll Be Backjét, a Muse Kill Or Be Killedjét és a Turnstile Blackoutját. A Patient Number 9 a legjobb rocklemez díját is elvitte, megelőzve a The Black Keys Dropout Boogie-ját, Elvis Costello The Boy Named Ifjét, az Idles Crawlerét, Machine Gun Kelly Mainstream Selloutját és a Spoon Lucifer On The Sofáját. A legjobb rockelőadás és a legjobb rockdal szobrocskája Brandi Carlile-hoz vándorolt a Broken Horses című számért.

Ozzy nem volt jelen a gálán, nevében producere és gitárosa, Andrew Watt, illetve a Metallica jelenlegi és az énekes szólóbandájának korábbi basszere, Robert Trujillo vette át a díjat. Utóbbi jelenlétét a fenti kapcsolat mellett az indokolta, hogy játszott a lemezen, így többek között a nyertes Degradation Rulesban is. Watt rövid beszédében tolmácsolta Ozzy üzenetét is a közönségnek: „Szeretlek benneteket, és menjetek a picsába!"

 

Hozzászólások 

 
#6 Jézus 2023-02-08 10:04
Esetleg neked sem ártana kulturálódni kicsit, mert az említett mainstreamebb metal-albumok messze állnak a tavalyi év legjobbjaitól. Én rajongója vagyok mindkettőnek, de főleg a Kreatorből egy dalt sem tudok így hirtelen felidézni, annyire győzött meg.
Ez a tini-hozzáállás nem fogja meggyőzni a Grammy-t, hidd el.

Idézet - Szikula Gellért:
A Grammy meg a metál az két külön világ... Nyomni kéne annak díszes népségnek a Kreator vagy Megadeth 2022-albumáról némi kis kultúrát. Akkor rájönnének, hogy mi a metál. Tuti maguk alá csinálnának... Nem akarom Ozzy mestert bántani, mert tisztelem az életművét és vannak számaim tőle, de szerintem volt nála jobb is az elmúlt évben a műfajban.
Idézet
 
 
#5 Szikula Gellért 2023-02-07 16:10
A Grammy meg a metál az két külön világ... Nyomni kéne annak díszes népségnek a Kreator vagy Megadeth 2022-albumáról némi kis kultúrát. Akkor rájönnének, hogy mi a metál. Tuti maguk alá csinálnának... Nem akarom Ozzy mestert bántani, mert tisztelem az életművét és vannak számaim tőle, de szerintem volt nála jobb is az elmúlt évben a műfajban.
Idézet
 
 
#4 Goodbye 2023-02-06 17:47
Bocs, de mi a metal ha nem ezek?
Ozzy díjai inkább a korának meg az életművének szólnak, mint a tavalyi kiadványának. Legalábbis volt a jelöltek közt olyan, ami nekem jobban tetszett. Kereshetne már olyan producert, akinek több tapasztalata van a műfajban. Az különösen mókás, hogy a Ghost nem fért bele az album kategóriába, Machine Gun Kelly pedig igen. Dehát a Grammy meg a szakmaiság rég összeegyeztethe tetlen.
Idézet
 
 
#3 Acélfotel 2023-02-06 17:47
Az egész Grammy egy vicc volt mindig is. Jethro Tull is
volt már metal kategória győztese.
Idézet
 
 
#2 Jézus 2023-02-06 14:40
Zseni az Ozzy album is, a Degradation Rules is, a Call me little sunshine is (az intrója már a csengőhangom), de, hogy ezek legjobb metálelőadás kategóriában indulnak, röhejes.Még nagy nehezen indíthatóak egy kategóriában, mint pl hardrock/poprock, de hogy metál.
Idézet
 
 
#1 Britney 2023-02-06 11:44
Oops he did it again...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.