Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jordison: „Az Iowa az új lemezhez képest játékos volt”

Joey Jordison már több mint negyven dalt írt a következő Slipknot albumhoz, amelyet minden eddigi lemezüknél dühösebbre és mélyebbre ígér. A zenekar egyelőre nem tervezi fix tagként leigazolni a koncerteken basszusgitározó Donnie Steele-t, sőt, a színpadra sem akarják kiállítani, de nagyon elégedettek a teljesítményével.

A Slipknotban a Paul Gray basszer halála óta adott koncerteken a zenekar egyik korai felállásának gitárosa, Donnie Steele basszusozik, ám csak a színfalak mögött. A bandának a dobos szerint a továbbiakban sincs szándéka változtatni ezen. „Donnie nem jön fel a színpadra, kurvára nincs ilyen tervünk", mondta Jordison a Terrorizernek adott interjújában. „A Slipknot kilenc embert jelent, és sajnos egyikünket elveszítettük. Ez azonban ebből a szempontból nem számít: kilencen vagyunk, és Pault soha senki nem helyettesítheti közöttünk. Éppen ezért választottuk Donnie-t, hiszen ő volt az első gitáros, aki játszott a csapatban még azelőtt, hogy én képbe kerültem volna, amikor a banda még The Pale Ones néven futott. Nagyszerű srác, aki ráadásul igazán vidám egyéniség. De egyelőre még nem döntöttünk a basszer személyéről. Semmiképpen sem szeretnénk nagy neveket, vagy ilyesmit. Azt akarjuk, hogy minden családon belül maradjon. Donnie a család tagja, és minden kiválóan működik vele."

Ami a következő albumot illeti, a banda elvileg már demózik, Jordison szerint azonban egyelőre leginkább csak ő foglalkozik kizárólagos jelleggel az új anyaggal. „Eddig már több mint negyven dalt írtam és rögzítettem. Persze mindenki ír, de közben más projektekkel is foglalkoznak, így többnyire egyedül szerzem a dalokat, amíg nem jövünk mindannyian össze. Akkor majd elkezdünk közösen játszani, és onnan együtt indulunk tovább. Így született annak idején a Prelude vagy a The Blister Exists is, egy csomó nóta állt össze ezzel a módszerrel..."

A dobos szavai szerint elég sötét Slipknot albumra van kilátás. „Ez lesz az eddigi legmélyebb albumunk. Megpróbáljuk élni az életünket, akárcsak bárki más. Mindnyájunknál előfordultak furcsa szarságok, és egy csomó dal ezekre utal vissza. Ezen a következő albumon kiűzzük az ördögöt, és rengeteg olyan szarságtól szabadulunk meg, amiket szerintem túl sokáig tartottunk bent – főleg egymással szemben. Pozitív és negatív érzések egyaránt végigvonulnak majd az albumon. Féltékenység viszont nem létezik ebben a zenekarban. Az a legrosszabb érzés a világon, mert megöli az embereket. Tudod, kik erőltetik ezt velünk kapcsolatban? A sajtó, és elég rendesen fel is húznak vele minket. Szavakat adnak a szánkba, meg ilyenek. Ha akarják, csak csinálják, mert nagyon felhúznak vele, és ez a lemez egy hatalmas fuck you! lesz minden kívülállónak: az újságíróknak, az üzleti menedzsereknek, a könyvelőknek. Méghozzá a szó legdurvább értelmében. Az Iowa ehhez képest játékos volt... Ami pedig az érzelmi oldalt illeti, mindannyian sokkal inkább benne leszünk, mint bármelyik korábbi anyagunk."

A Slipknot június végétől az amerikai Rockstar Energy Mayhem Tour főbandájaként játszik a Slayer, a Motörhead, az Anthrax és még sok más banda társaságában, augusztusban pedig két önálló fesztivállal zárják az otthoni turnékört. Július 24-én a csapatnak válogatáslemeze jelenik meg Antennas To Hell címmel.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 Edward_Richtofen 2012-07-02 11:20
Számomra mindig is az Iowa volt a legjobb lemez tőlük, szóval remélem, hogy betartják az ígéreteket, és tényleg ledarálják az arcunkat a következővel.:D
Idézet
 
 
+4 #2 Habbal 2012-06-26 17:18
Örülnék ha valami jó fajta darálást kapnánk tőlük :)
Idézet
 
 
+4 #1 Roenick 2012-06-26 09:03
Na kíváncsi leszek! Az előző lemez előtt is ilyen duma ment aztán.... Jó lenne ha betartanák amit mondanak! :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.