Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jön az ötödik album, rajta a harmadik énekessel

Április végén debütál egy új lemezen a Masterplan sokadszorra is átalakult, tehát szintén új felállása: a Novum Initium album ugyan még csak az ötödik lesz a sorban, de már a harmadik énekes mutatkozik be rajta Rick Altzi személyében, és a ritmusszekció is ismét teljesen megújult. Roland Grapow szerint a zene metalosabb és szimfonikusabb, mint a legutóbbi anyagokon.

Jorn Lande énekes, Mike Terrana dobos és Jan S. Eckert basszusgitáros tavaly ősszel távozott a Masterplanből, a zenekarvezető Roland Grapow gitáros ugyanakkor nem esett kétségbe, mert szinte azonnal illusztris új tagokkal frissítette a felállást: a mikrofonnál Rick Altzi (At Vance, Sandalinas, Thunderstone) áll, az új basszer Jari Kainulainen (Stratovarius, Symfonia, Devil's Train), a dobos pedig Martin Skaroupka (Cradle Of Filth).

A zenekar viszonylag gyorsan összehozta a 2010-es Time To Be King lemez utódját is, amelynek már a címe és a megjelenési dátuma is nyilvános: a Novum Initium album április 26-án lát napvilágot az AFM gondozásában. „Tizenöt dalt írtam a lemezre", mondta még egy tavaly tavaszi interjúban Grapow. „Ezúttal erőteljesebb lemezben gondolkodunk, továbbra is nagyszerű dallamokkal, érzelemgazdag formában, de több nagyzenekari megoldással és megint gyorsabb tempókkal. Még metalosabb lesz a zene."

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.