Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Januártól a stúdióban dolgozik a Dream Theater

Januártól stúdiózik a New York-i Dream Theater, akiknek még nincsenek kész dalaik a következő albumhoz, de azt állítólag már nagyjából tudják, milyen vonalon szeretnének majd haladni. A lemez minden bizonnyal még 2013 folyamán a boltokba kerülhet.

„Egyelőre még nem állt össze a kép, de januártól stúdiózunk”, mondta John Petrucci gitáros a Metal Insidernek. „Nagyjából egy hónapnyi pihenő után akadnak ötleteink, amiket még a turnén szedtünk össze és archiváltunk, és azóta is születtek témák, hogy visszatértünk az útról, és volt némi szabadidőnk. Én például töltöttem némi időt témagyártással, írással és demózással. Magvak vannak, ötletek és egy határozott irány. Mindenki készen áll, a stúdiót lefoglaltuk, az album irányvonalát pedig átbeszéltük és véglegesítettük. Most már tulajdonképpen csak a fő anyag nincs készen, de januártól teljes gőzzel dolgozunk rajta.”

Petrucci egyelőre nem akart részletesebben állást foglalni erről a bizonyos irányvonalról, abban azonban biztos, hogy Mike Mangini dobost is bevonják majd a kreatív munkába. „A legutóbbi lemeznél a dalszerzésben még nem vett részt: megírtuk az albumot a csatlakozása előtti két és fél hónapban, aztán bekerült a képbe és feldobolta. Most azonban az első naptól fogva itt van velünk, szóval együtt írunk majd, teljes zenekarként. A turnén készült felvételeink óriásiak. A beállásokon néha feldobok egy-egy ötletet, amin elkezdünk jammelni. Mike állati gyorsan reagált ezekre, és óriási kreatív koncepciókkal járult hozzá a munkához.”

A Dream Theater nemrég megújította szerződését a Roadrunnerrel, vagyis a következő lemez is náluk jelenik majd meg, méghozzá a tervek szerint 2013 során. A banda új, Argentínában rögzített élő DVD-je szintén jövőre várható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.